Spring til indhold

Vi vil være den vildeste kommune

Rudersdal Kommune har i mange år fokuseret på at styrke den vilde natur og biodiversiteten. Derfor er det også helt naturligt, at vi har budt ind i Miljøministeriets konkurrence om at have den vildeste vilde natur.

Topfoto: Malmmosen  Almindelig blåfugl (Polyommatus icarus). Sommerfuglen har bl.a. Kællingetand som værtsplante, og det er netop, fordi Kællingetand er ved at få godt fat på arealet, at den er kommet (foto: Mikael Sundby).

Vores vidunderlige og mangeartede natur er omdrejningspunktet for en række initiativer, som skal overbevise dommerkomiteen i konkurrencen Danmarks vildeste kommune om at vælge Rudersdal.

Med en placering som nummer 6 på listen over kommunernes naturkapitalindeks har vi et godt udgangspunkt.

Vinder vi konkurrencen og en mio. kr., har vi mange ideer til, hvordan pengene kan bruges - fx at fritlægge et eller flere rørlagte vandløb i byzone med naturgenopretning i den umiddelbare nærhed til glæde for fisk, vandinsekter, vandplanter og ikke mindst lokalbefolkningen.

Inden for få år forestiller vi os meget mere vildskab - fx at der vil være flere væltede træstammer og dødt ved i kommunens skove, flere vandhuller designet til padder og insekter, flere sommerfugle og bier på de naturplejede græsarealer og vejkanter.

Herunder kan du læse om en række af de initiativer, som allerede er søsat.

Vores projekter for en vildere natur

Grøn busksommerfugl i Malmmosen
Sammen om Rudersdal

Vis os de vilde steder og del de gode ideer

Vil du være med til at udvikle Rudersdal Kommune? Nu kan du på sammenom.rudersdal.dk vise os de vilde steder og lægge dem ind på et kort til glæde og inspiration for andre. Du kan også komme med gode ideer og forslag til aktiviteter og dele dem med de mange andre aktive borgere.

Sammen om et vildere Rudersdal
Til dommerpanelet

Læs Rudersdal Kommunes grønne bog

Som en del af konkurrencen skal alle kommuner udfylde en grøn bog. Her fortæller vi om, hvorfor vi skal være Danmarks vildeste kommune, og hvad vi ville bruge en million til.

 

 

Læs Rudersdal Kommunes grønne bog her (dkvild.dk)​
logo for danmarks vildeste kommune

Plejemetoder for en vildere natur

Rudersdal Kommune har en hel værktøjskasse af forskellige metoder, når det gælder pleje af kommunens skove og øvrige arealer. I videoen herunder kan du få et indtryk af, hvordan vi på denne måde prøver at styrke biodiversiteten.

Hør og se om vores skovstrategi og vilde vejkanter

Skærmdump skovstrategi

Skærmdump Rundforbivej

Video om oplevelser i Rudersdals skove

Rudersdal Kommunes skove

Erfaring med vilde vejkanter på Rundforbivej

Vilde vejkanter på Rundforbivej

Gennemførte aktiviteter

Andre vilde initiativer

Om konkurrencen