Spring til indhold

Arkitektur- og Bevaringspriserne

Rudersdal Kommune rummer enestående arkitektur i form af bymiljøer, bygninger og anlæg af både ældre og nyere dato. Det vil vi gerne anerkende. Derfor uddeler vi en gang om året to priser, der både hylder den nytænkende arkitektur (Arkitekturprisen) og bevaring af værdifuld arkitektur og kulturarv (Bevaringsprisen).

Siden starten af juni har det været muligt at indstille kandidater til Arkitektur- og Bevaringspriserne 2022. Vi har modtaget mange spændende indstillinger, og   feltet er nu indkredset til syv nominerede udvalgt af et bedømmelsesudvalg nedsat af Kommunalbestyrelsen og med fagdommere udpeget af Arkitektforeningen.

Nomineret til Arkitekturprisen 2022 er:

 • Nyopført villa på Dronninggårds Alle 105, 2840 Holte
 • Renovering af rækkehusbebyggelsen Byager Vænge, 3460 Birkerød
 • Nyopført villa på Stakkeledet 72, 2870 Hørsholm
 • Klubhuset ved Rudegård Stadion, Kongevejen 464, 2840 Holte

Nomineret til Bevaringsprisen 2022 er:

 • Til- og ombygning af villa på Vejlesøvej 34A, 2840 Holte
 • Restaurering af bådhus på Tesch Alle 8, 2840 Holte
 • Istandsættelse af villa på Henriksholms Alle 26, 2950 Vedbæk

På Arkitekturens Dag, mandag den 3. oktober 2022 inviteres alle borgere med interesse for arkitektur og bevaring til en festlig prisoverrækkelse af Arkitektur- og Bevaringspriserne 2022 på Rådhuset i Holte.

Ved prisoverrækkelsen kan man høre dommernes bedømmelse af de spændende projekter. Journalist, forfatter og foredragsholder Signe Wenneberg holder også oplæg om det overordnede tema for Arkitekturens Dag – stedsans – samt bygningskulturarv, bæredygtighed i byggeri og kvaliteterne ved at bo i grønne omgivelserne.

Rammerne for prisuddelingen er den smukke Rådssal på Rudersdal Rådhus, som er tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Flemming Lassen. Arrangementet varer to timer og priserne overrækkes af borgmester Ann Sofie Orth og formanden for Arkitektur- og Byplanudvalget. 

Arrangementet er gratis, men der er et begrænset antal pladser. Tilmelding skal ske på sammenom.rudersdal.dk, hvor du også kan se alle nominerede projekter, eller via nedenstående link.

Tilmelding til arrangementet

Program

Sidste år modtog Rudersdal Kommune 26 spændende indstillinger til Arkitektur- og Bevaringspriserne 2021. Arkitektur- og Bevaringspriserne.

Nedenfor kan du se sidste års to priser, der både hylder den nytænkende arkitektur (Arkitekturprisen) og bevaring af værdifuld arkitektur og kulturarv (Bevaringsprisen). hylder både den nytænkende arkitektur og bevaring af værdifuld arkitektur og kulturarv. Se tidligere vindere herunder. 

Vinder af Bevaringsprisen 2021

 • Ejere og arkitekt

  Ejere: Charlotte og Jacob Smergel-Krog

  Arkitekt: Biosis, Mikkel Thams Olsen & Morten Vedelsbøl

 

Vinder af Arkitekturprisen 2021

 • Ejere og arkitekt

  Ejere: Karen Louise & Andreas Lauesen

  Arkitekt: Andreas Lauesen (Force4 arkitekter)

Hædrende omtaler

De to priser

Tidligere vindere

Forside arkitektur politik
Visioner for stedet

Rudersdals Arkitektur- og Bevaringspolitik

I Rudersdal Kommune ønsker vi at fremme omtanke for arkitekturen og omgivelserne i kommunen gennem et højt ambitionsniveau og modet til at insistere på kvalitet og respekt for stedet.

Samtidig ønsker vi at styrke den gode dialog med bygherrer, så vi har en fælles forståelse for arkitektur, stedernes identitet og kvalitet. Vi skal udvikle og vedligeholde vores byer og boligområder til glæde og gavn for både nuværende og fremtidige borgere og erhvervsliv.

Læs vores Arkitektur- og Bevaringspolitik her​

Bevaringsarbejde i Rudersdal