Bofællesskabet Æblehaven
v/Frydenholm
Kongevejen 431-433
2840 Holte
Tlf. 46 11 37 04
Leder: Nina Bendik-Poulsen
Bofællesskabet Æblehaven
Corona: PÅBUD til kommunalbestyrelsen i rudersdal vedr. æblehaven
midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til Bofællesskabet Æblehaven
Æblehaven er et bofællesskab for 24 beboere fordelt på 3 huse med diagnosen demens. De to af boligerne er til midlertidigt ophold.
Æblehaven er almennyttigt byggeri. Hvert hus består af dejlige lyse og venlige fællesarealer og fælles køkken, og 8 to-værelses lejligheder. Æblehaven åbnede i 2002 og her samarbejdes med beboerne ud fra nyeste viden om deres særlige behov og ved at medinddrage beboerne i hjemlige forhold (leve-bo-miljø). Aktiviteter bliver vægtet højt. Især musik og bevægelse er aktiviteter, de fleste beboere kan deltage i og som de nyder.
Æblehaven er indrettet efter leve-bo-miljø konceptet, hvilket indebærer, at alle daglige gøremål finder sted i boenheden. Det giver optimale muligheder for, at den enkelte beboer kan tage aktivt del i hverdagslivet.
Hvert hus er en selvstændig enhed med god mulighed for, at de 8 beboere og deres familier kan have et fællesskab i det omfang, de ønsker det.
I hverdagen bruger vi Marte meo metoden som supervision til at udvikle det gode samarbejde mellem beboere, medarbejdere og beboerne imellem. I Æblehaven vægter vi et godt samarbejde med beboernes familie og venner. Beboernes livshistorie er et vigtigt redskab til at forstå og tackle de vanskeligheder, beboere med diagnosen demens møder.
Vi byder dig velkommen til Æblehavens hjemmeside og håber, du vil finde de oplysninger, du søger.
Du er velkommen til at kontakte os for flere oplysninger eller for at aftale besøg.
Hvordan får jeg kontakt med Bofællesskabet Æblehaven
Bofællesskaberne Æblehaven: 46 11 37 04
Afdelingsleder Nina Bendik-Poulsen
Tlf: 46 11 37 13
Mobil: 72 68 37 13
Email: nibe@rudersdal.dk
Hus 1: 46 11 37 04
Hus 2: 46 11 37 07
Hus 3: 46 11 37 10
Hvordan får jeg en bolig/plads på Æblehaven?
Lejligheden/Boligen
Beboere i Æblehaven bor i eget hjem på lige fod med andre borgere. Det indebærer, at beboerne, i det omfang de har mulighed for det i forhold til deres demenssygdom, er selvbestemmende vedrørende deres egne forhold, deres bolig og ejendele.
Medarbejderne hjælper beboerne med omsorg og pleje i henhold til den enkelte beboers behov og Rudersdal Kommunes kvalitetsstandarder.
Beboernes familie og venner kan besøge beboeren på samme måde som før og det er vigtigt, at familie og venner giver den samme hjælp til f.eks. indkøb af tøj og ledsagelse til undersøgelser.
Beboernes familie og venner er meget velkomne til at deltage i Æblehavens aktiviteter.
Lejekontrakt
Ved indflytning underskrives en lejekontrakt. Heraf fremgår på hvilke lejevilkår boligen er udlejet. I hver bolig er der en opholdsstue, soveafdeling, toilet/bad og køkkenmuligheder. Alle boliger har egen terrasse.
Egen lejlighed
Beboerens lejlighed er beliggende i socialt boligbyggeri. Det betyder bl.a. at man kan male, tapetsere og indrette sig, som man vil. Samtidig skal man skal selv sørge for at vedligeholde lejligheden, skifte el-pærer, hænge billeder op osv.
Møblering af lejligheden
Man flytter ind med sit eget indbo, lamper, gardiner og vaskbare dyner og puder. Hvis man er interesseret i at købe brugte gardiner er det måske muligt; man kan spørge medarbejderne. Når man indretter sin lejlighed skal man være opmærksom på, at medarbejderne skal kunne få plads til at hjælpe, så møblerne må ikke stå for tæt.
Hvis man har små løse tæpper skal der være skridsikkert underlag, så hverken beboeren eller medarbejderne falder. Hvis der skal bruges hjælpemidler i plejen, kan det af arbejdsmæssige hensyn blive nødvendigt at fjerne gulvtæpper. I det tilfælde taler vi sammen om det.
Synes man, at det er vanskeligt at indrette sin bolig, kan man få hjælp af vores ergoterapeut.
Inventar og installationer
Der er gardinstænger i dagligstue og soveværelse. Boligen er møbleret med en seng og flytbare skabe. I køkken findes et køleskab. I badeværelset findes et overskab med mulighed for at anbringe f.eks. vasketøjskurv nedenunder. Vasketøjskurven skal være på hjul, så den kan køres ud i fællesvaskeriet.
Der er lys på bad og i køkken. Alle andre lamper, samt gardiner, dyne, pude og indbo, skal beboeren selv medbringe og installere.
Fælles arealer
Beboerne i et hus er i fællesskab lejere af fællesrummene. Det betyder, at det er fælles bohave der forefindes her, og det er indeholdt i huslejen at vedligeholde og nyanskaffe dette. I hver boenhed er der dagligstue, spisestue og fælles køkken samt et vaskerum med 2 vaskemaskiner og en tørretumbler. I dagligstuen er der fælles TV.
Æblehavens haveanlæg er tilplantet med mange forskellige planter og blomster. Der er således rig mulighed for at udfordre sanserne med forskellige vækster og oplevelser.
Telefon og TV
Der findes telefon-, internet- og TV-stik i alle boliger. I Æblehaven har vi fællesantenne, som man automatisk betaler via sin husleje. Man er også automatisk tilmeldt YouSees grundpakke. Beboeren kan selv tilkøbe flere kanaler ved at kontakte YouSee. Radio og TV findes desuden i dagligstuerne.
Man skal også betale licens, hvis man ikke er dækket af en hjemmeboende ægtefælles licens.
Hvis man vil benytte internet, skal man selv købe ydelsen hos en udbyder. Men der er en fælles pc med internetadgang stillet til rådighed for beboerne.
Man skal selv bestille flytning af telefon hos tele-selskabet. Man skal betale sædvanligt telefonabonnement.
Servicepakke
Hver måned betaler du for en servicepakke. Servicepakken er en skriftlig aftale, beboeren indgår med Rudersdal Kommune. Du kan se, hvad servicepakken indeholder, og hvad den koster i denne pdf-fil:
Man kan bestille en hel eller en delvis servicepakke. Hvis man gerne vil ændre på sin serviceaftale, kan det ske med en måneds varsel. Beløbet bliver trukket i den månedlige pensionsudbetaling fra Rudersdal Kommune.
Hvis man f.eks. skal på ferie eller besøge familie/venner, kan man afbestille sin middag m. m. i perioder. Man skal afbestille senest dagen før, inden kl. 12 til medarbejderne i huset, og prisen vil blive reguleret via månedsregningen i løbet af de kommende 3 måneder.
Hvis man gerne, i mindre omfang, vil have en gæst til at deltage i et måltid, skal medarbejderne have besked dagen før. Prisen på måltider oplyses i huset.
Hvis man i øvrigt har familie og venner på besøg, er det på samme måde, som man er vant til fra før indflytningen. Familien sørger selv for forplejningen, så medarbejder-ressourcerne bruges på beboerne.
Tøj/Vask
Den servicepakke, man får tilbudt ved indflytning, giver tilbud om vask og leje af linned. Det betyder, at beboeren får sengetøj, håndklæder m.m. fra vaskeriet og sit personlige tøj vasket i Æblehaven. Ønsker man ikke denne aftale, skal man selv sørge for vask.
Hvert hus i Æblehaven har eget vaskerum, hvor beboernes personlige tøj bliver vasket. Vi gør opmærksom på, at vi vasker tøjet på beboernes ansvar, og selvom vi er omhyggelige, kan vi komme til at fejlsortere tøj. Derfor er det en hjælp, at vaskemærkerne ikke klippes ud af tøjet. Det kan være en fordel, at beboerne køber tøj, der holder sig pænt ved 40 graders maskinvask.
Har beboerne tøj eller gardiner, der skal renses, vil vi hjælpe med at få det sendt til renseriet for beboernes regning.
rengøring
Man får gjort rent i henhold til Rudersdal Kommunes standard af et privat rengørings-firma hver 14. dag. Dog vil badeværelset blive rengjort to gange om ugen. Der bliver ikke gjort rent på helligdage, med mindre der er mere end tre samlede helligdage. I dørkarmen til lejlighederne er der markeret, hvilken dag der bliver gjort rent.
Rengøringsartikler og toiletpapir betales via servicepakken, som aftales i forbindelse med indflytning.
Der bliver pudset vinduer af vores firma 2 gange om året. Det betales også over servicepakken.
Økonomi
Bank
Af sikkerhedsmæssige årsager må man ikke udlevere sin pinkode til medarbejderne. Derfor må familien eller en økonomiske værge hjælpe med pengesager, der kræver adgang med pinkode.
Udover servicepakken betales husleje hver måned. Lejen består af:
- Leje
- Varme à conto
- Vand à conto
- El
Boligydelse
Varmetillæg
Forsikring
Boligindskud
Ca.33.000 kr.
Administration
- at beboerens lejlighed med tilhørende fællesarealer er beliggende i et socialt boligbyggeri, der administreres af ”Boligkontoret danmark”. Hvert år afholdes generalforsamling med gennemgang af regnskab og budget og huslejefastsættelse.
- at der er ansat personale som yder samme pleje og omsorg som på et ethvert plejehjem i Rudersdal Kommune.
- at alle spørgsmål vedr. husleje, varme, indskud, opsigelse af lejekontrakt m.v. skal stiles til:
Boligkontoret Danmark
Røjelskær 15, 2. sal
2840 Holte
Telefon 39 25 10 00
Åbningstider
Mandag-tirsdag kl. 8.30-12 og 12.30-15, onsdag lukket,
torsdag kl. 8.30-12 og 12.30-16.00 samt fredag kl. 8.30-13.00.
e-mail: holte@bdk.dk
Ind- og udflytning
Vær opmærksom på, at indflytning skal ske hurtigst muligt, og at indflytningsdatoen kan være op til 2 uger før lejemålets officielle overtagelsesdato.
Man skal selv sørge for at ændre folkeregisteradresse i forbindelse med flytningen.
Ca. 2 uger efter ændring af folkeregisteradressen modtager beboeren et nyt sundhedskort (tidligere kaldet sygesikringskort).
Ved ændring af folkeregisteradressen ændres bopælsadressen automatisk i beboerens bank og forsikringsselskab, og til øvrige instanser som har beboerens cpr-nr.
Man skal selv melde adresseændring til Post Danmark, til egne aviser, abonnementer og andet.
Læge, tandpleje mv
Beboerne kan beholde deres egen læge/tandlæge når de flytter ind i Æblehaven, hvis de kommer fra Rudersdal Kommune. Kommunetilhørsforholdet gælder ikke i forhold til tandlæge.
Praktiserende læger Helle Middelfart og Marit Runge fra Rudersdal Klinikken i Holte er fasttilknyttet Æblehaven. De kommer for at tilse beboerne én gang ugentligt. De fast-tilknyttede læger fungerer på samme vilkår som en almindelig praktiserende læge.
Det er frivilligt om man vil benytte sig af tilbudet om at skifte til bofællesskabets fast-tilknyttede læge. Der er ingen udgift for dig som beboer ved at skifte læge i forbindelse med indflytning, men du skal udfylde og aflevere tilmeldingsblanket til plejepersonalet.
Hvis man er ude af stand til at benytte sin sædvanlige tandlæge, kan man blive tilmeldt omsorgstandplejen. Prisen fastsættes af Rudersdal kommune. Tandlæge/tandplejer kommer i Æblehaven 1 gang om måneden.
Vi gør opmærksom på, at beboernes sædvanlige tandlæge kan tilbyde bedre behandling i sin klinik end omsorgstandplejen kan, i deres mobile klinik. Derfor anbefaler vi, at man beholder sin egen tandlæge, hvis man har mulighed for det.
Kørsel
Kørsel til egen læge og til speciallæge er gratis. Beboeren skal bede lægen om at stemple sin taxaregning, og derefter skal den sendes til Borgerservice.
Kørsel til tandlæge, familiebesøg og lignende skal man selv betale.
Har man ikke HT-abonnement, har man mulighed for at søge dette via Borgerservice i Rudersdal kommune.
Medicin
I Æblehaven benytter vi primært dosispakket medicin, d.v.s. medicin, der er pakket fra apoteket. Dette minimerer fejl og gør spild af medicin mindre.
Vi hjælper gerne beboerne med at bestille medicin, som man skal betale selv via PBS.
Hvis man har medicinkort/helbredskort, gælder det også efter indflytning i Æblehaven.
Hjælpemidler
Vores ergo - og fysioterapeut vurderer beboernes behov for hjælpemidler, ligesom de står for udlevering og reparation. Har man allerede hjælpemidler som f.eks. kørestol, rollator o.l. skal man tage det med i Æblehaven.
Kørestole er personlige hjælpemidler, hvorfor der kan forekomme egenbetaling på reparationer. F.eks. skal man selv betale den første årlige udskiftning af dæk og slanger.
Hverdagen på Æblehaven
Byggeriet er opdelt i 3 mindre bofællesskaber, der er indrettet som leve-bo-miljø. I byggeriet er der lagt vægt på at skabe et rart og hjemligt miljø for beboerne samtidig med, at der er skabt gode arbejdsvilkår for medarbejderne.
Beboerne bestemmer selv hvordan deres dagligdag skal forløbe, hvilke aktiviteter de ønsker at deltage i, hvornår de vil være i fællesskabet og hvornår de vil være i deres private lejlighed.
Dagligdagen tilrettelægges ud fra beboernes behov og der vil finde aktiviteter sted, der stimulerer og aktiverer beboerne. Der tages udgangspunkt i den enkelte beboer og i vigtigheden af en genkendelig struktur, kombineret med spontane aktiviteter efter vejr, vind og humør.
Her er eksempler på, hvordan hverdagen er struktureret:
Kl. 8.00 - ca.10.00 Morgenmad
Morgenmad efter eget ønske
Kl. 9.00 - 12.00 Aktiviteter
Med udgangspunkt i beboernes behov
Kl. 12.00 - 13.00 Frokost
Kl. 14.00 - 16.00 Aktiviteter
Med udgangspunkt i beboernes behov
Kl. ca. 15 Eftermiddagskaffe med brød
Kl. 18.00 - Varm mad
Herefter hyggestund, hvor der serveres drikkevarer o.lign.
Sengetid efter eget ønske
Der er tilsyn natten igennem efter behov og ønske.
Personlig pleje og omsorg
Hver beboer har en kontaktperson blandt medarbejderne, som har det nære samarbejde med beboeren. Kontaktpersonen vil have stort kendskab til beboerens baggrund, plejebehov og ønsker.
Vi planlægger sammen med beboeren ud fra individuelle hensyn, hvordan plejen skal tilrettelægges ud fra kommunens kvalitetsstandarder. Imidlertid søger vi så vidt muligt at opfylde de individuelle behov, som beboerne har.
Vi hjælper beboerne i Æblehaven med at sætte struktur på deres hverdag og med at opretholde en fornuftig døgnrytme.
Frisør
Ud over byens frisører er der mulighed for at benytte en mobil frisør, der kommer i beboerens lejlighed.
Fodpleje
Man kan enten benytte sin vanlige fodplejer eller én af de, der kommer på Frydenholm.
Mad og måltidspolitik
Varm mad bliver leveret fra Plejecenter Hegnsgården i Nærum. Der er mulighed for at komme med særlige ønsker for menuen, og ændringer dertil er velkomne.
Kultur og fritidstilbud
Samarbejde med familie og venner
Indflytningssamtale
For at lære den nye beboer at kende så hurtigt som muligt og tale om gensidige forventninger, vil afdelingslederen og beboerens kontaktperson invitere beboeren og dennes familie til en samtale inden for de første uger efter indflytning.
Familiekontaktperson
Det er en god idé, hvis der er en i beboerens familie, der vil stå for den primære kontakt til Æblehaven, og være den, der informerer resten af familien, i overensstemmelse med beboerens ønsker for samarbejdet.
Det er også vigtigt at vide, hvem der hjælper beboeren med indkøb, administration af penge m.m.
Beboer-pårørenderådet har udarbejdet en ”politik for samarbejdet med beboernes familie og venner”, som udleveres i forbindelse med indflytningen.
Kontaktperson
Der er knyttet en gruppekoordinator og et personaleteam til hvert hus. Alle beboere i Æblehaven er tilknyttet en kontaktperson.
Kontaktpersonen vil, i højere grad end de andre medarbejdere, kende til særlige forhold, der gør sig gældende i relation til beboeren. Det vil også være kontaktpersonen, der står for planlægning og udførelse af den enkelte beboers pleje, i samråd med afdelings-lederen og teamet.
Besøg
Familie og venner er altid velkomne i Æblehaven, når det passer beboeren, og naturligvis er de også velkomne til at deltage i dagens aktiviteter/arrangementer. Vi tænker, at det er naturligt, at beboerne og deres familier deltager i borddækning, kaffebrygning og oprydning i det omfang, man formår, så medarbejdernes ressourcer bruges på beboerne.
Kaffe og te
Kaffe og te er gratis for familie og venner i det omfang, der er noget i kanderne. Man er selvfølgelig velkommen til at give et økonomisk bidrag til beboernes aktivitetskasse.
Brandfare
Af hensyn til brandfare vil vi bede om, at beboerne ikke bruger levende lys i deres lejlighed. For alle beboeres sikkerhed beder vi om, at man ikke ryger, når man er alene i sin lejlighed. Vi véd, at det er meget svært for nogle at overholde, og i så fald må medarbejderne inddrages for særlige sikkerhedsforanstaltninger.
Rygepolitik
Æblehaven er omfattet af gældende lov vedrørende rygning. Derfor må beboerne og deres familie kun ryge i beboernes lejlighed eller udendørs. Der må ikke være medarbejdere til stede, mens der ryges, og der skal luftes ud i mindst 10 minutter inden medarbejderne må opholde sig, hvor der har været røget.
Husdyr
I Æblehaven er dyr meget velkomne på besøg, hvis det er venlige og renlige dyr. Hvis man gerne vil flytte ind med et dyr, vil det være for krævende at anskaffe en hundehvalp, ens gamle hund eller kat må man gerne tage med sig, hvis den ikke vil kræve opmærksomhed fra medarbejderne.
Månedsbladet
Frydenholm udgiver hver måned et blad, som Æblehavens beboere og deres pårørende får.
Heri vil de kunne læse om fællesaktiviteter på Frydenholm og se billeder fra dagligdagen, som beboerne nyder at kigge på.
Værdighedspolitik og Borgerdialogpolitik
værdighedspolitik
Rudersdal Kommunes værdighedspolitik afspejler den vision og de værdier, som kommunen lægger til grund, når borgere har brug for hjælp fra Social og Sundhed. Politikken er samtidig et værdibaseret redskab for de ansatte i deres daglige arbejde.
Borgerdialogpolitik
Rudersdal Kommune er borgernes fællesskab. En god dialog mellem borgere, politikere og medarbejdere er afgørende for fællesskabets udvikling.
Kommunalbestyrelsen tror på, at den gode dialog skaber bedre løsninger og bidrager til at gøre Rudersdal Kommune til en attraktiv kommune. Formålet med dette kodeks for den gode dialog er at fremhæve de værdier, som kommunen som myndighed og servicevirksomhed vil lægge vægt på i dialogen med borgerne.
Virksomhedsplan
Hvert år udarbejder vi en virksomhedsplan for Plejecenter Frydenholm.
Du finder dem under linket nedenfor.
Tilsyn
Der bliver ført følgende tilsyn på Plejecenter Frydenholm:
- Seniorrådets madsmagningspanel
- Rudersdal Kommunes tilsyn i forhold til beboernes trivsel og vilkår
- Embedslægetilsyn
Du kan finde rapporter herom nedenfor.
Beboer- og pårørenderåd
Beboer- og pårørenderådet varetager følgende opgaver
- I forhold til Æblehaven er beboer- og pårørenderådet en sparringspartner med det mål, at Æblehaven er et godt hjem for beboerne og, at ressourcerne bruges så fornuftigt som muligt.
- I forhold til Æblehaven som socialt boligbyggeri fungerer beboer- og pårørenderådet som afdelingsbestyrelse.
Medlemmerne af beboere- og pårørenderådet er
Pjecer og anden information
Æblehavens velkomstbrochure er under udarbejdelse.
Musikhaven
Nederst findes billeder fra Æblehavens Musikhave, som blev indviet i 2015.
Du kan her læse en artikel om
Musikhaven i Æblehaven (Frederiksborg Amts Avis)
Frydenholms Venner
Læs om foreningen
Medarbejderne i Bofællesskabet Æblehaven
I Æblehaven er der 33 ansatte, fordelt på følgende faggrupper:
- Sygeplejerske
- Social- og sundhedsassistenter, plejehjemsassistenter
- Social- og sundhedshjælpere, sygehjælpere
- Pædagoger
- Ergoterapeuter
- Musiker
- Teknisk Servicemedarbejder
Medarbejderne er i forskellige teams. Hvert hus har et team med forskellige grupper af social- og sundhedsfagligt uddannede medarbejdere. Teamsne arbejder sammen under en afdelingsleder.
Vi arbejder ud fra Marte meo, og det betyder, at vi har en positiv tilgang til beboerne og hinanden. Det betyder også, at vi altid sørger for at have autentisk kontakt med beboeren, før vi udfører en opgave. Et af vore arbejdsredskaber (supervision) til at få et godt samarbejde med beboerne og hinanden er Marte meo metoden. Det er en forudsætning for at komme i betragtning til at arbejde i Æblehaven, at man vil indgå i arbejdet med Marte meo. Læs mere om Marte meo nedenfor.
Vi arbejder med leve-bo-miljø og det betyder, at alle opgaver udføres i boenheden med så stor beboerinddragelse som muligt, for at sikre, at beboerne er inddraget i eget liv. Læs mere om leve-bo-miljø nedenfor.
Medarbejderne er gode til både at arbejde i teams og til at arbejde selvstændigt under ansvar og ud fra en anerkende tilgang. Her er stor gensidig tillid og et rigtig godt arbejdsmiljø. Vi opnår gode resultater i arbejdet og det giver ægte arbejdsglæde.
Vi tilbyder
- Godt psykisk- og fysisk arbejdsmiljø
- Sammenhold og humoristisk sans
- Medindflydelse
- Faglig udvikling
Leve-bo-miljø
Bofællesskaberne Æblehaven er et leve-bo-miljø for beboere, der har en demenssygdom. Æblehaven åbnede i 2002 og er delt i 3 huse, hvor der bor 8 beboere i hvert hus. To af lejlighederne er til midlertidigt ophold. Her er dejlige fysiske rammer og en skærmet have.
Vi har godt og tæt samarbejde med beboernes familier og venner. Medarbejderne skal sætte kvalitet højt og de skal kunne skabe et varmt og trygt miljø for beboerne.
Æblehaven er et leve-bo-miljø hvor medarbejderne skal kunne arbejde ud fra denne tankegang og være med til at videreudvikle og stabilisere leve-bo-miljøet. Vi arbejder ud fra principperne beskrevet i bogen ”Leve-bo-miljø” af Mette Søndergård.
CITAT FRA BOGENS FORORD
"I et leve-bomiljø sættes der fokus på hjemlighed, hverdagsliv og på det enkelte individ. Tanken er, at beboerne har reel indflydelse på deres eget liv, og at det er den enkeltes egne vaner og behov som i stor udstrækning styrer hverdagen. Daglige gøremål som måltider, tøjvask og rengøring skal ikke længere foregå langt væk fra beboerne, men tæt på, og gerne sammen med beboerne".
Marte meo
Hvad er Marte meo
Hvilke udfordringer har vi
- Vi havde brug for en metode, der ikke kun analyserede problemerne og fandt årsager, men som også viste konkrete og handlingsanvisende løsninger.
- Vi havde brug for læring i medarbejdergruppen, der kunne forgå i det daglige arbejde (og ej på kursus), så der ikke gik tid fra arbejdet med beboerne.
- Vi havde brug for en læring i medarbejdergruppen, som ikke krævede ressourcer i forhold til at skulle læse litteratur og have megen hjemmeforberedelse.
- Vi havde svært ved at hjælpe de meget urolige beboere.
- Vi havde svært ved at få alle beboere inddraget i samtaler, f.eks. ved middagsbordet.
handlingsanvisende
hvilke resultater opnår vi med Marte meo?
- Det vigtigste resultat er selvfølgelig, at beboerne trives bedre: De føler sig set, hørt og forståede. Og de får frisat ressourcer.
- Beboerne bliver bedre medinddragede.
- Medarbejderne trives bedre, fordi de har fået et redskab til at nå beboerne. Følelsen af magtesløshed er erstattet af konkrete handlemuligheder.
- Vi føler, at vi er bedre til vort arbejde. Og at vi virkelig hver især bliver bedre til metoden. Også de medarbejdere, der er for pressede til at få tid til at læse litteratur, og alle de, der bedst lærer nyt i praksis.
- Vi går vejen sammen og der er ikke nogen, der på skift er på kursus.
- Vi føler større ligeværdighed i samarbejdet med beboerne.
Hvem er Marte meo terapeut i Æblehaven
Ledige stillinger
Hvis du gerne vil søge job i Æblehaven eller et af de andre plejecentre, kan du finde ledige jobs på Rudersdals hjemmeside.