Spring til indhold

Ud i naturen - med afstand!

En tur i skoven eller en gå tur langs stranden er gode udflugtsmål i denne tid, hvor skoler, institutioner og meget andet er lukket ned som følge af coronavirussen. Tag familien med ud, men husk at følge myndighedernes anbefaling om at holde afstand til hinanden og max være 5 personer samlet ét sted.

Rudersdal har meget natur at byde på. Der er godt plads derude, fordi vi er så heldige at have mange skove og grønne områder i kommunen. Få frisk luft og naturoplevelser i skoven, på stranden eller på en af de mange ruter og stier, hvor du kan cykle eller gå en tur.

Få inspiration herunder eller ved at hente RudersdalRutens Univers app, hvor du finder forslag og kort over cykelruter, træningspavillioner og sjove steder i naturen for børn.

RudersdalRutens Univers i Appstore​

RudersdalRutens Univers i Google Play​

Skovområde ved Vaserne
Ud i det fri

En tur i skoven

Rudersdal er grøn - meget grøn. Rudersdal Kommune er en af de grønneste i Nordsjælland. De mange skove og grønne områder gør sig godt i disse forårsmåneder. 

Vil du ud og trække noget frisk luft, så kan du få inspiration her:

Skove og grønne områder

Børn ved stranden ved Stuckmannsparken
Blåt er godt

En tur langs stranden, rundt om søen eller mosen

Det er måske lidt koldt til en dukkert for de fleste. Årstiden og vejret indbyder mere til en gåtur langs stranden. 

Få inspiration til en gåtur langs standen:

Strande

Du kan også udforske de mange søer og vådområder i Rudersdal, hvor dyre- og plantelivet er helt fantastisk.

Søer og vådområder​

Naturpleje, Maglemosen
Få strukket benene

Vil du ud og gå en tur?

Trænger du til en lang gåtur eller blot en smuttur, så er mulighederne mange i Rudersdal. En mulighed er et besøg på KulturSlangen.  

KulturSlangen går fra Næsseslottet ved Furesøen til Vedbæk Havn og Øresund, og er en god lang gåtur på knap 15 km (hver vej). Er du til mindre ture med lidt historie undervejs, så er der fem mindre ture tilknyttet KulturSlangen. De fem mindre ture er Vedbækturen,  Gl. Holtegårdturen, Næsseslotsturen, Søllerødturen og Maglemoseturen. 

Du kan læse om dem alle her:

KulturSlange og fem mindre ture

Foto: Maglebjerg - et RudersdalBjerg
Op og ned

RudersdalBjerge - læring og motion

RudersdalBjerge er ni høje punkter i Rudersdal - vi kalder dem bjerge. Fælles for dem alle er, at de har en fantastisk spændende geologisk historie bag sig. Find et 'bjerg' nær dig og gå på opdagelse i geologien. Læs mere om dem alle her - og bliv klogere på hvordan Rudersdals høje punkter er blevet skabt.

RudersdalBjerge

Foto: Venskabsmonumentet
Ring til historien

De talende monumenter

Rundt om i Rudersdal finder du monumenter, der fortæller deres egen historie enten ved hjælp af en QR-kode eller et opkald. 

Gå en tur i naturen og lyt til historien:

De talenden monumenter 

På tur på Kulturslangen
Følg skiltene

Et univers af stier og ruter

RudersdalRutens Univers er et motion-, natur-, og oplevelsesunivers. Du kan få inspiration til en cykel- eller løbetur. 

Find ruter og stier 

På cykeltur
På tur med Familien

FamilieRuten

Tag børnene med på tur til nogle af FamilieRutens hotspots. Langs ruten har vi udvalgt 11 steder, hvor du kan få lidt historie om stedet samt på fire helt særlige steder, er der bud på lege og naturløjer for børnene, der er med på turen.

FamilieRuten

Geocaching
På skattejagt i naturen

Geocaching langs RudersdalRuten

Langs RudersdalRuten finder du mange skatte, og derfor er det oplagt at gå på skattejagt i RudersdalRutens Univers. Geocaching er skattejagt for hele familien.

Geocaching langs RudersdalRuten

 

Hjælp med at stoppe smittekæden

Det gælder liv og død, når vi skal stoppe coronavirussen i at sprede sig. Man kan nemlig smitte andre uden at vide det. Derfor - husk at holde afstand til andre, også selvom du selv føler dig rask og/eller er ung og frisk.

Brug meget gerne de mange grønne områder i vores smukke kommune – men vær højest 10 sammen, vis hensyn og hold afstand til hinanden!​

Læs mere hos Sundhedsstyrelsen:

Spørgsmål og svar om coronavirus