Sæson for børnekultur

Nu starter en ny sæson med kulturoplevelser for både små og større børn i Rudersdal Kommune. Sæsonens kulturtilbud omfatter både teater, musik og kreative værksteder for hele familien.

Rudersdal Kommune tilbyder denne sæson bl.a. Børnehaveteater, De små synger sammen-dag, Familiedage med kreative værksteder og Kamæleonkoncerter med professionelle bands. Så tag dine børn i hånden eller ring til bedsteforældrene, der er nok at give sig til!

 

Familiedage

Hvornår har I sidst sluppet telefoner og tablets og fordybet jer sammen? Børn og deres forældre og/eller bedsteforældre inviteres til en ny omgang Familiedage. Det er arrangementer med kreative værksteder, der giver børn og voksne mulighed for at hygge sig sammen om små, kreative sysler. Her kan man sammen med professionelle kunstnere fordybe sig i at bygge ’De vildeste vulkaner’, forme de fineste julemosaikker, høre historien om kartoflens oprindelse eller komme ’Til te hos prinsessen’.

Familiedagene foregår på udvalgte søndage kl. 11-14 på Kulturcenter Mariehøj i Holte.

Det koster 30 kr. pr. person at deltage. 

Læs mere om de enkelte Familiedage ved at klikke på billederne nedenfor og på oplevrudersdal.dk, hvor du også kan købe billet.

 

tulipan
Nyt

Tegneworkshop på Havarthigaarden

Nu er der endnu mere grund til at tage børnene med, når du besøger det årlige Marked for kunst og Kunsthåndværk på Havarthigaarden. I år er der nemlig tegneworkshop begge dage med billedkunster Mette Wille.

Mette Wille arbejder til dagligt med kunst og kunstformidling, og har en lang række udstillinger bag sig på museer, i kunstforeninger, kultursteder og i offentlige rum. Hun underviser på billedskole og laver kurser og workshops for børn og voksne på billed- og kulturskoler, biblioteker, kunstmuseer og ved kulturarrangementer.

Workshoppen er arrangeret i samarbejde med Søllerød Kunstforening og foregår 5.- 6. november på Havarthigaarden, begge dage kl. 13-16.

Læs mere om markedet her.

Kamæleonkoncerter for hele familien

Ved Kamæleonkoncerterne slipper vi musikken løs og garanterer høj kvalitet og medrivende rytmer – så ingen kan sidde stille. Kamæleonkoncerterne afholdes på udvalgte søndage i Reprise Teatret i Holte. Her kan børn fra 5 år og op med deres forældre bl.a. opleve 'Dansemyggens Odyssé' med Cocossa, 'Jupiters Øje' med Poul Banks og Charlotte Halberg, 'Mer End Nok' med Frans Bak & Sønner og 'Klassisk møder Jazz' med De Tre Musikterer. Læs mere om de enkelte koncerter på billederne nedenfor og på Reprise Teatrets hjemmeside, hvor du også kan købe billetter, der koster 50 kr. person inkl. koncert og popcorn.  

 

Teaterforestillinger

Børn fra 1½- 6 år kan denne sæson opleve seks fantastiske teaterforestillinger, hvor de  bl.a. tages med på rejse gennem årstiderne med Teater du Milde Himmel, På OpdagElse med Else og Teater Hund. Der er også mulighed for besøg i Mustafas Kiosk, fyldt med højt humør og parykker samt saftige rim og remser. Teater De Røde Heste opfører 'Den sandfærdige beretning om de tre små grise' for de lidt større børn, og de allermindste børn kan opleve 'Små og store hemmeligheder' med Teater Gazart. Endelig kan børnene, sammen med den lille rødhætte, opleve Teater Grønnegades 'Historien om ikke at blive ædt'. Se datoerne for forestillingerne ved at klikke på billederne nedenfor. Billetter koster 20 kr. og kan købes via Kulturgalaksen

 

Ann & Aberne
Koncert

De små synger sammen-dag

Traditionen tro afholdes der i Rudersdal kommune 'De små synger sammen-dag' - i år torsdag d. 27.oktober 2016 kl.9.30-11.00 i Birkerød Idrætscenter.

Vi starter dagen med to fællessange og herefter spiller Ann & Aberne op til en masse musikalske abekattestreger sammen med børnene. Bandet ved, hvad der skal til for at skabe glæde, inddrage publikum og få alle til at svede, når de spiller legende og levende musik for alle.

Ann & Aberne spiller iørefaldende sange, der rammer børnene, da det er deres virkelighed og hverdag, de beskriver. Sange som ikke blot skal lyttes til, men som indbyder til leg, kreativitet og fantasi. Musikken er rock og rul, reggae, samba, folk og pop.

Tilmelding sker via Kulturgalaksen. Fri entré.