Frokostordning Børneområdet

Økologi i børnehøjde

Der er grøntsagsgryde med linser til frokost eller måske cornflakesfisk med kold remouladesauce. Frokosten i kommunens daginstitutioner er sund og varieret, og så er den økologisk.

Frokostordning i Børneområdet.

Sund mad - sunde børn

Børn fungerer som rollemodeller for hinanden. Rundt om frokostbordet betyder det, at børnene får lyst til at smage nye ting. På den måde medvirker frokostordningen til, at børnene udvikler sunde mad- og spisevaner på en naturlig måde.

Frokostordning i Børneområdet.

Populær frokost

Flere og flere institutioner er en del af frokostordningen. 

Hvert andet år stemmer forældrene om ordningen, og fra 2017 er alle vuggestuer på nær en enkelt med sammen med 75 pct. af alle børnehaver.

Til fire personer

  • 1 hakket løg
  • 1 revet gulerod
  • 100 g revet selleri
  • 100 g revet squash
  • 2 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 ds hakkede tomater
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. soltørrede tomater, blendet
  • 4 dl røde linser
  • Tørret basilikum, oregano og timian
  • Salt og peber
  • Honning eller sukker

Opskrift
Grøntsagsgryde med røde linser

Gør løg, gulerod, selleri og squash i stand og svits grøntsagerne i olie i tre minutter. Tilsæt hvidløg, linser, krydderier, hakkede tomater, soltørrede tomater og bouillon.

Lad retten simre i ca. 25 minutter. Tilsæt evt. mere vand undervejs. Smag retten til med salt, peber og lidt honning eller sukker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Køkkenpersonalet i Rudersdal Kommunes daginstitutionskøkkener.

Vi laver maden

For personalet, der laver maden, er kvaliteten i højsædet. Maden produceres hver dag i 11 daginstitutionskøkkener, som udelukkende laver børnemad. Herfra køres den direkte ud til børnehusene.
 
Det er et fælles mål, at alle 11 køkkener har en økologiandel på over 90 pct. I december 2015 var målet allerede nært, for alle køkkener havde nået en økologiandel for måneden på mellem 87 og 94 pct.

 

 

Til fire personer

  • 500 g torskefilet eller sej
  • 2 dl let knuste cornflakes
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl rasp
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Kold remouladesauce:

  • 1½ dl ylette
  • ½ dl creme fraiche 18 pct.
  • 65 g blendet pickles
  • Ca. 1 spsk. hakket persille
  • Ca. 1 tsk. sukker

Tilbehør:

  • 1 kg kogte kartofler
  • 450 g groftrevne gulerødder

Opskrift:
Cornflakesfisk med remouladesauce

Fjern eventuelle ben fra fileterne og læg dem i et ovnfast fad.

Knus cornflakesene let og bland dem med smør, rasp, hvidløg og salt.

Fordel blandingen på fiskefileterne og steg dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225 grader.

Rør alle ingredienserne til remouladesaucen sammen. Smag til med persille og sukker.

Server fisken med kold remouladesauce, kogte kartofler og groftrevne gulerødder.