Spring til indhold

Kulturligvis – kunst, kultur og natur som veje til fællesskab og trivsel

Kulturligvis er for mennesker, der gerne vil opleve kunst og kultur sammen med andre. Læs mere om, hvordan du bliver en del af Kulturligvis - i et gruppeforløb, med en kulturven eller som frivillig.

 

Oliekridt
8-ugers gruppeforløb

Otte uger med kunst og kultur - sammen med andre.

8-ugers gruppeforløb er for mennesker i sårbare situationer.

I 8-ugers gruppeforløbet arbejder deltagerne med sang og musik, billedkunst og guidet læsning i en gruppe på ca.10-15 personer.

Gruppen mødes hver mandag og onsdag i tidsrummet kl.11.30-13-30 i Birkerød på Kulturcenter Mantzius, hvor en kulturguide guider gruppen gennem kunst- og kulturaktiviteter. Der vil også være indlagt besøg på lokale kulturinstitutioner.

Det kræver intet forudgående kendskab eller særlige evner for at deltage.

Det er gratis og frivilligt at deltage i forløbet.

Bliv en del af 8-ugers gruppeforløb

Omvisning på Gl Holtegaard - foto: Gl Holtegaard
kulturvenner

Få en kulturven at dele oplevelser med

Mange mennesker har lyst til at bruge kulturlivet, men deres livssituation gør det svært selv at tage initiativ. I projekt Kulturligvis er det muligt at blive matchet med en frivillig kulturven, som man sammen med kan få nogle gode oplevelser.

Kulturvenner vil i en periode på fire måneder følges til kulturaktiviteter i Rudersdal Kommune. Det kan også være, at kulturvenneparret fortsætter med at følges til arrangementer og udstillinger, hvis de begge har lyst til det.

Få eller bliv kulturven

 

Hvad er Kulturligvis?

’Kulturligvis – kunst, kultur og natur som veje til fællesskab og trivsel’ er et projekt med fokus på kunst og kultur i fællesskab med andre.

Kulturligvis er for dig, der gerne vil opleve kunst og kultur sammen med andre – enten i en gruppe eller 1:1.

Formålet med Kulturligvis er at bidrage til gode oplevelser, skabe adgang til nye fællesskaber og udbrede kendskab til lokale kulturaktiviteter og foreninger i kommunen.

Kulturligvis består af to gratis og frivillige indsatser: Et 6-ugers gruppeforløb med kunst- og kulturaktiviteter og en ledsager-ordning kaldet Kulturven, hvor man tager ud i det lokale kulturliv.

Et samarbejde på tværs

Kulturligvis er udviklet i et samarbejde mellem Frivilligcentret, Rudersdal Bibliotekerne, Gl. Holtegaard, Kulturcenter Mantzius, Rudersdal Musik- og Billedskole, Center for sociale indsatser, Arbejdsfastholdelse og rehabilitering samt Kultursekretariatet i Rudersdal Kommune.

Kulturligvis er et udviklingsprojekt og er støttet af 15. Juni Fonden. Kulturligvis foregår i perioden 1. februar 2022-1. februar 2023.

Har du yderligere spørgsmål kan du kontakte projektkoordinator Joya Viterbo-Horten på telefon 72 68 5629 eller joya@rudersdal.dk.