Hop&Rock - en børnekulturfestival

Hop&Rock er en tilbagevendende børnekulturfestival, hvor kommunens SFO- og SFK-børn kan stifte bekendtskab med en større musikscene samt en bred vifte af kultur- og fritidstilbud.

 Hop&Rock-børnefestivalen er for alle betalende SFO- og SFK børn i Rudersdal Kommune samt deres forældre, mindre søskende og bedsteforældre. Målet med Hop&Rock er at skabe en fælles oplevelse for alle SFO/SFK-børn med fokus på musik og fritidsaktiviteter. På festivalpladsen findes et væld af foreninger og kulturinstitutioner, der giver børnene mulighed for at prøve en aktivitet, de ikke har prøvet før: Alt fra amerikansk fodbold til harmonikaspil.

Alle deltagende børn får mulighed for spille, synge eller danse på den store scene, der afslutningsvis overtages af et større, dansk navn. Siden festivalens start i 2009 har kunstnere som L.I.G.A., Wafande og senest Cisilia optrådt for de mange begejstrede børn. I år løb festivalen af stablen den 28. maj. 

Årets program 2019

I programmet kan du se tider for hvornår de forskellige SFO'er optræder på siden. Derudover er der praktisk information om hele dagen.

Program 2019

 

Klik på billedet, og du kan se billedteksten.

 

Foto: Bro
Hovednavn 2019

Bro

 

Bro er en af de artister, der dominerede 2018 – især med sangen 'Sydpå', der er skrevet af Basim og Carl Altino. I 63 dage lå 'Sydpå' nummer 1 på Sporty Top 50, og den blev den mest streamede og downloadede sang i Danmark i 2018 efterfulgt af verdensstjernen Ed Sheeran på en andenplads.

Det har været et vildt og travlt år for Bro, som har spillet hundredvis af koncerter i Danmark, været på sin første live tour med sit nye band, og han har optrådt til store shows som Voice '18, Guldtuben, Smukfest og til alverdens byfester.

Bro, som rundede 22 år i april, er født og opvokset i Rødovre og har netop indrettet sig i et musikstudie i samme by. Når han ikke spiller koncerter eller rejser, samler han energi i barndomsbyen, hvor han stadig har et værelse hos sin mor, når han ikke er hos sin kæreste i Svendborg. 

(kilde DR.DK)

Mere om Hop&Rock

Du finder artikler, videoer og meget andet her:

FAKTA OM FESTIVALEN:

Finansiering: Festivalen drives for sponsorater fra lokale firmaer og betaling fra skolefritidsordningerne, der bidrager ud fra antal deltagende børn. Hop&Rock finansieres desuden ved midler fra Skoleområdet og Kulturområdet.

Forberedelse: Børn fra skolefritidsordningerne optræder med musik, dans og sang, som de på forhånd har øvet sig på.  De optrædende laver også et videopostkort, der vises på storskærmen inden gruppen optræder. Børn og pædagoger bygger sæbekassebiler, der deltager i Hop&Rock Rally. Der er lækre præmier og store pokaler til vinderne med den hurtigste og flotteste bil.

Frivillighed: Forældre til sfo-børn hjælper til ved festivalen med salg af mad og drikkevarer samt opsyn og sikkerhed. 

Historie: Festivalen har fundet sted siden 2009, og den er inspireret af SFO-festivalen ’Vilde Vulkaner’.

Mad og drikke: Deltagerne kan købe mad og drikke fra lokale leverandører.

Organisering: De mange tilmeldte SFO'er og SFK’er får hver deres farve t-shirts på dagen, så de kan finde hinanden og pædagogerne. 

Festivalen er arrangeret og udviklet af en projektgruppe med repræsentanter fra SFO’erne og kulturområdet.

Tidspunkt: Hop & Rock finder sted den sidste torsdag (tirsdag i 2019) i maj på ‌Rudegaard Idrætsanlæg‌.

 

Frivillige forældre

Bliv frivillig

Har du børn i en af kommunens SFO eller SFK’er, kan du blive frivillig på Hop&Rock. Der er altid brug for flere hænder til at hjælpe med salg af sodavand og popcorn samt opsynsvagter. Det foregår i tidsrummet kl. 12-20.

Kunne dette være noget for dig, kontakt da dit barns SFO-leder eller Anders Westh fra festivalens projektgruppe: anderswesth@hotmail.com

Oplys:
- Navn på hjælper, mailadresse og mobil-nr.
- Hvilken skole du er tilknyttet, samt barnets (børnenes) navn og klasse.
- I hvilket tidsrum du kan hjælpe.

 

Interview

Det siger foreningerne

Hvad synes foreningerne om at være på Hop&Rock? Snik Atletik har været med lige fra begyndelsen. Næstformanden for Snik Atletik Jørgen Knudsen fortæller:

’Det er sjovt at være med for der er en rigtig god stemning på pladsen. Vi har nu været med i rigtige mange år. Personligt er det en rigtig sjov og hyggelig dag, hvor vi møder mange andre foreninger og aktører, der har været med tidligere. Som ny foreninger, der tænker på at være med til Hop&Rock er det en god mulighed for at reklamere for sig selv, og hvis foreningen har en ungdomsafdeling er det også et sted hvor der kan hverves nye medlemmer.
Hop&Rock er en sjov og hyggelig dag.'

 

Kontakt for foreninger

Aktiviteter og forplejning:
Bo Eriksen
boe@rudersdal.dk
 
Sekretariat, faciliteter:
Sven-Erik Lauridsen
sel@rudersdal.dk 

SKAL DIN FORENING VÆRE MED?

Hop&Rock er blevet en årlig, stor og veletableret aktivitetsdag med musik, leg og bevægelse. Flere af kommunens foreninger, kulturinstitutioner og skolernes SFO'er og SFK'er er med til at fylde dagen med spændende, udfordrende og ikke mindst underholdende aktiviteter. Som forening i Rudersdal Kommune har I også mulighed for at komme på banen, og vise hvilke fritidstilbud, I har.

At deltage på Hop&Rock som forening er en enestående mulighed for at nå ud til knap 4.000 børn og 3.000 forældre. Ca 18 foreninger er med hvert år med forskellige aktiviteter, f.eks. pigefodbold, mountainbike, prøv-en-harmonika, kick boxing, rollespil og meget andet.

Læs, hvordan din forening kan blive en del af Hop&Rock

Vil din forening med til Hop&Rock​

 

 

Ved klik på billedet bliver det vist større, og du kan se billedteksten.

Bliv sponsor

Hop&Rock kan ikke lade sig at gøre uden sponsorer. Læs her hvorfor et par af Rudersdals lokale virksomheder vælger at være sponsorer for en lokal børnekulturfestival:

”Som nystartet virksomhed var det min vurdering, at Hop&Rock var en god platform til at få firmanavnet frem i lokalområdet. Mine kunder må gerne være forankret i lokalområdet, og derfor var det naturligt at støtte op om festivalen,” siger Anne Birgitte Jørgensen, der ejer AB CONSULTING DK.

"Som en ejendomsmægler, der udelukkende fokuserer på Rudersdal, vil vi gerne forbindes med, og støtte op om, lokale ildsjæle, som via gode initiativer gør kommunen attraktiv for børnefamilierne," siger ejendomsmægler Kim Krabbe fra Rudersdal Mæglerne.

Er du interesseret i at blive sponsor, så ring til Michael Hørdum på tlf.: 72684755 eller send en mail:

Michael Hørdum

Sponsorer 2019

Du kan se hvem der er årets sponsorer her:

Hop&rock sponsorater 2019

 

Fotos (med enkelte undtagelser): Thomas H. Nielsen.