Spring til indhold

Hop&Rock 2022

Der er Hop&Rock igen torsdag den 2. juni 2022 på Rudegaard Idrætsanlæg.

Hop&Rock-børnefestivalen er for alle betalende SFO- og SFK børn i Rudersdal Kommune samt deres forældre, mindre søskende og bedsteforældre. Målet med Hop&Rock er at skabe en fælles oplevelse for alle SFO/SFK-børn med fokus på musik og fritidsaktiviteter.

Årets program er klar!

Årets program til Hop&Rock 2022 er klar. 

Se programmet her:

Program - Hop&Rock 2022

På festivalpladsen på Rudegaard Idrætsanlæg findes et væld af foreninger og kulturinstitutioner, der giver børnene mulighed for at prøve en aktivitet, de ikke har prøvet før: Alt fra amerikansk fodbold til harmonikaspil.

Alle deltagende børn får mulighed for spille, synge eller danse på den store scene, der afslutningsvis overtages af et større, dansk navn. Siden festivalens start i 2009 har kunstnere som L.I.G.A., Wafande og senest Cisilia optrådt for de mange begejstrede børn. I 2022 løber festivalen af stablen den 2. juni. 

Aksglæde og Ericka Jane er årets hovednavne

På Hop & Rock 2022 er det ingen ringere end Aksglæde og Ericka Jane, der spiller op til dans fra scenen. Vi glæder os til to fantastiske koncerter den 2. juni 2022.

Aksglæde

Aksglæde

Aksglæde skriver popmusik, der er bittersød med relaterbare tekster. Han debuterede i 2016 med sin selvudgivne EP ‘Aksglæde’. Sidenhen har han demonstreret sine formidable sangskriverier i både radio, på tv og på festivaler landet over. Aksglæde har vundet indpas i både lytternes og anmeldernes hjerter med f.eks. nummeret ”Giv Lys Igen”.
 
Som Aksglæde selv formulerer det:

‘Jeg leverer små digtsamlinger, som man kan danse til. Poesi og historier, som tager udgangspunkt i mine egne oplevelser. Jeg tror, at mange føler sig fremmedgjorte over for egne følelser. Her tror jeg, at sangskrivere og sange kan hjælpe folket med at connecte med deres følelser. Musikken og poesien kan belyse vores liv på andre måder, end videnskab og andre kunstformer kan. Måske kan man sige, at vi sangskrivere maler billeder af det, vi allerede vidste, men ikke havde set.’

Det er ikke uden grund, at Aksglæde gang på gang møder ros fra anmelderland. Når han spiller live, er det altid med sit faste band bestående af nogle af landets dygtigste nye musikere. Du kan forvente knivskarp musikalitet og pop fra en farverig palette, når Aksglæde spiller op til dans.

Ericka Jane

Ericka Jane går på scenen efter Aksglæde med up-tempo-pop, inspireret af artister såsom Rihanna, Dua Lipa og Beyonce.
 
Den filippinskfødte pop-sangerinde, Ericka Jane uploadede som 16-årig et af Drakes numre ’Marvin’s Room’ på YouTube, og fik lynhurtigt over 100.000 visninger. Herefter kom der meget opmærksomhed på det store sangtalent, og Ericka begyndte for alvor at arbejde med sin musik.
 
Ericka Jane har mere end 25 millioner streams i bagagen, står bag hits som 'We all', 'Favorite Lie' og 'Bad Like You' og har tidligere arbejdet med artister som Skinz, Duné, Andreas Odbjerg og Christopher.
 
I starten af 2021 udgav Ericka Jane tracket ”I Say Stupid Things”, som gik #1 på den danske radiohitliste. Nu er hun aktuel med ”Strangers In The Night”, der virkelig emmer af en stærk, dansabel energi.
Ericka Jane

 

 

Mere om Hop&Rock

Du finder artikler, videoer og meget andet her:

FAKTA OM FESTIVALEN:

Finansiering: Festivalen drives for sponsorater fra lokale firmaer og betaling fra skolefritidsordningerne, der bidrager ud fra antal deltagende børn. Hop&Rock finansieres desuden ved midler fra Skoleområdet og Kulturområdet.

Forberedelse: Børn fra skolefritidsordningerne optræder med musik, dans og sang, som de på forhånd har øvet sig på.  

Frivillighed: Forældre til SFO-børn hjælper til ved festivalen med opsyn og sikkerhed. Hjælperinfo kan ses her 

Hop&Rock Hjælperinfo

 

Historie: Festivalen har fundet sted siden 2009, og den er inspireret af SFO-festivalen ’Vilde Vulkaner’.

Mad og drikke: Deltagerne kan købe mad og drikke fra lokale leverandører.

Organisering: De mange tilmeldte SFO'er og SFK’er får hver deres farve t-shirts på dagen, så de kan finde hinanden og pædagogerne. 

Festivalen er arrangeret og udviklet af en projektgruppe med repræsentanter fra SFO’erne og kulturområdet.

Tidspunkt: Hop & Rock finder sted den sidste torsdag i maj på ‌Rudegaard Idrætsanlæg‌.

 

Amerikansk fodbold
Frivillige forældre

Bliv frivillig

Har du børn i en af kommunens SFO eller SFK’er, kan du blive frivillig på Hop&Rock. Der er altid brug for flere hænder til at hjælpe med salg af sodavand eller opsynsvagter i tidsrummet kl. 12-20. Derudover er der behov for stærke hjælpere til at afmontere hegn, scene, scenepodier efter festivalen kl. 20.00-21.30. 

Kunne dette være noget for dig, kontakt da dit barns SFO-leder eller Anders Westh fra festivalens projektgruppe: awes@rudersdal.dk

Oplys:
- Navn på hjælper, mailadresse og mobil-nr.
- Hvilken skole du er tilknyttet, samt barnets (børnenes) navn og klasse.
- I hvilket tidsrum du kan hjælpe.

 

Rollespilsfabrikken på festival
Interview

Det siger foreningerne

Hvad synes foreningerne om at være på Hop&Rock? Snik Atletik har været med lige fra begyndelsen. Næstformanden for SNIK Atletik Jørgen Knudsen fortæller:

’Det er sjovt at være med for der er en rigtig god stemning på pladsen. Vi har nu været med i rigtige mange år. Personligt er det en rigtig sjov og hyggelig dag, hvor vi møder mange andre foreninger og aktører, der har været med tidligere. Som ny foreninger, der tænker på at være med til Hop&Rock er det en god mulighed for at reklamere for sig selv, og hvis foreningen har en ungdomsafdeling er det også et sted hvor der kan hverves nye medlemmer.
Hop&Rock er en sjov og hyggelig dag.'

 

Kontakt for foreninger

Aktiviteter og forplejning:
Bo Eriksen
boe@rudersdal.dk
 
Sekretariat, faciliteter:
Sven-Erik Lauridsen
sel@rudersdal.dk 

SKAL DIN FORENING VÆRE MED?

Hop&Rock er blevet en årlig, stor og veletableret aktivitetsdag med musik, leg og bevægelse. Flere af kommunens foreninger, kulturinstitutioner og skolernes SFO'er og SFK'er er med til at fylde dagen med spændende, udfordrende og ikke mindst underholdende aktiviteter. 

At deltage på Hop&Rock som forening er en enestående mulighed for at nå ud til knap 4.000 børn og 3.000 forældre. Ca 18 foreninger er med hvert år med forskellige aktiviteter, f.eks. pigefodbold, mountainbike, prøv-en-harmonika, kick boxing, rollespil og meget andet.

Skal din forening være en del af Hop&Rock, så tilmeld dig via nedenstående link eller kontakt foreningskonsulent Bo Eriksen på boe@rudersdal.dk.

Tilmelding til Hop og Rock

 

 

 

Ved klik på billedet bliver det vist større, og du kan se billedteksten.

Bliv sponsor

Hop&Rock kan ikke lade sig at gøre uden sponsorer. Læs her hvorfor et par af Rudersdals lokale virksomheder vælger at være sponsorer for en lokal børnekulturfestival:

”Som nystartet virksomhed var det min vurdering, at Hop&Rock var en god platform til at få firmanavnet frem i lokalområdet. Mine kunder må gerne være forankret i lokalområdet, og derfor var det naturligt at støtte op om festivalen,” siger Anne Birgitte Jørgensen, der ejer AB CONSULTING DK.

"Som en ejendomsmægler, der udelukkende fokuserer på Rudersdal, vil vi gerne forbindes med, og støtte op om, lokale ildsjæle, som via gode initiativer gør kommunen attraktiv for børnefamilierne," siger ejendomsmægler Kim Krabbe fra Rudersdal Mæglerne.

Er du interesseret i at blive sponsor, så ring til Michael Hørdum på tlf.: 72684755 eller send en mail:

Michael Hørdum

Fotos (med enkelte undtagelser): Thomas H. Nielsen.