Spring til indhold

Hop&Rock 2023

Der er Hop&Rock igen torsdag den 25. maj 2023 på Rudegaard Idrætsanlæg.

Hop&Rock-festivalen er for alle indmeldte børn i en kommunal SFO- og SFK i Rudersdal Kommune.
Målet med Hop&Rock er at skabe en fælles oplevelse for alle kommunale SFO/SFK-børn med fokus på musik og fritidsaktiviteter.

På festivalpladsen på Rudegaard Idrætsanlæg findes et væld af foreninger og kulturinstitutioner, der giver børnene mulighed for at prøve en aktivitet, de ikke har prøvet før: Alt fra amerikansk fodbold til harmonikaspil.

Alle deltagende børn får mulighed for spille, synge eller danse på den store scene, der afslutningsvis overtages af et større, dansk navn. Siden festivalens start i 2009 har kunstnere som L.I.G.A., Wafande og senest Aksglæde og Ericka Jane optrådt for de mange begejstrede børn. I 2023 løber festivalen af stablen den 25. maj. 

KALASET er årets hovednavn

På Hop & Rock 2023 er det KALASET, der spiller op til dans fra scenen.

Kalaset - årets hovednavn på Hop&Rock 2023

Om KALASET

Med fængende melodier og tempofyldte numre inddrager KALASET tilskuerne i deres musikalske univers. Teksterne er på dansk og indeholder dybere tanker og refleksioner af den verden vi lever i. De skriver om ungdommen, stilheden, rastløsheden og om deres drømme. 

KALASET har allerede vundet flere musikkonkurrencer, bl.a. den fynske Emergenza festival, talentprogrammet Quasar samt Battle of Bands. Derudover har bandet varmet op for Simon Kvamm's nyeste projekt HUGORM.

Bandet har fortsat store drømme og talentet og viljen til at få dem til at gå i opfyldelse. "Ung dansk indierockgruppe kan gå hele vejen til Orange Scene", femstjernet anmeldelse fra Gaffa til deres Uhørt koncert.

 

 

Mere om Hop&Rock

Du finder artikler, videoer og meget andet her:

FAKTA OM FESTIVALEN:

Finansiering: Festivalen drives for sponsorater fra lokale firmaer og betaling fra de kommunale skolefritidsordninger, der bidrager ud fra antal deltagende børn og stiller medarbejdere til rådighed til afviklingen.
Hop&Rock finansieres derudover ved midler fra Skoleområdet og Kulturområdet.

Forberedelse: Børn fra skolefritidsordningerne optræder med musik, dans og sang, som de på forhånd har øvet sig på.  

Frivillighed: Forældre til SFO-børn hjælper til ved festivalen med opsyn og sikkerhed. Hjælperinfo kan ses her 

Hop&Rock Hjælperinfo

 

Historie: Festivalen har fundet sted siden 2009, og den er inspireret af SFO-festivalen ’Vilde Vulkaner’.

Mad og drikke: Deltagerne kan købe mad og drikke fra lokale leverandører.

Organisering: De mange tilmeldte SFO'er og SFK’er får hver deres farve t-shirts på dagen, så de kan finde hinanden og pædagogerne. 

Festivalen er arrangeret og udviklet af en projektgruppe med repræsentanter fra SFO’erne og kulturområdet.

Tidspunkt: Hop & Rock finder sted den sidste torsdag i maj på ‌Rudegaard Idrætsanlæg‌.

 

Forening deltager på Hop&Rock festivalen
Frivillige forældre

Bliv frivillig

Har du børn i en af kommunens SFO eller SFK’er, kan du blive frivillig på Hop&Rock. Der er altid brug for flere hænder til at hjælpe med salg af sodavand eller opsynsvagter i tidsrummet kl. 12-20. Derudover er der behov for stærke hjælpere til at afmontere hegn, scene, scenepodier efter festivalen kl. 20.00-21.30. 

Kunne dette være noget for dig, kontakt da dit barns SFO-leder eller Anders Westh fra festivalens projektgruppe: awes@rudersdal.dk

Oplys:
- Navn på hjælper, mailadresse og mobil-nr.
- Hvilken skole du er tilknyttet, samt barnets (børnenes) navn og klasse.
- I hvilket tidsrum du kan hjælpe.

 

Rollespilsfabrikken på festival
Interview

Det siger foreningerne

Hvad synes foreningerne om at være på Hop&Rock? Snik Atletik har været med lige fra begyndelsen. Næstformanden for SNIK Atletik Jørgen Knudsen fortæller:

’Det er sjovt at være med for der er en rigtig god stemning på pladsen. Vi har nu været med i rigtige mange år. Personligt er det en rigtig sjov og hyggelig dag, hvor vi møder mange andre foreninger og aktører, der har været med tidligere. Som ny foreninger, der tænker på at være med til Hop&Rock er det en god mulighed for at reklamere for sig selv, og hvis foreningen har en ungdomsafdeling er det også et sted hvor der kan hverves nye medlemmer.
Hop&Rock er en sjov og hyggelig dag.'

 

Kontakt for foreninger

Aktiviteter og forplejning:
Bo Eriksen
boe@rudersdal.dk
 
Sekretariat, faciliteter:
Sven-Erik Lauridsen
sel@rudersdal.dk 

SKAL DIN FORENING VÆRE MED?

Hop&Rock er blevet en årlig, stor og veletableret aktivitetsdag med musik, leg og bevægelse. Flere af kommunens foreninger, kulturinstitutioner og folkeskolernes SFO'er og SFK'er er med til at fylde dagen med spændende, udfordrende og ikke mindst underholdende aktiviteter. 

At deltage på Hop&Rock som forening er en enestående mulighed for at nå ud til knap 4.000 børn og 3.000 forældre. Ca. 18 foreninger er med hvert år med forskellige aktiviteter, f.eks. fodbold, mountainbike, prøv-en-harmonika, kick boxing, rollespil og meget andet.

Skal din forening være med, så tilmeld dig via nedenstående link eller kontakt foreningskonsulent Bo Eriksen på boe@rudersdal.dk. Deadline for tilmelding er er 24. april 2023.

Tilmelding til Hop og Rock

 

Ved klik på billedet bliver det vist større, og du kan se billedteksten.

Bliv sponsor

Hop&Rock kan ikke lade sig at gøre uden sponsorer. Læs her hvorfor et par af Rudersdals lokale virksomheder vælger at være sponsorer for en lokal børnekulturfestival:

”Som nystartet virksomhed var det min vurdering, at Hop&Rock var en god platform til at få firmanavnet frem i lokalområdet. Mine kunder må gerne være forankret i lokalområdet, og derfor var det naturligt at støtte op om festivalen,” siger Anne Birgitte Jørgensen, der ejer AB CONSULTING DK.

"Som en ejendomsmægler, der udelukkende fokuserer på Rudersdal, vil vi gerne forbindes med, og støtte op om, lokale ildsjæle, som via gode initiativer gør kommunen attraktiv for børnefamilierne," siger ejendomsmægler Kim Krabbe fra Rudersdal Mæglerne.

Er du interesseret i at blive sponsor, så ring til Michael Hørdum på tlf.: 72684755 eller send en mail:

Michael Hørdum

Fotos: Rudersdal Kommune