Tablet til læring og leg

Vores børn stifter bekendtskab med digitale medier, fra de er helt små. Derfor er digital dannelse et vigtigt fokus i børnehusene, og brugen af digitale redskaber understøtter pædagogernes arbejde med børns læring.

Alle børn i Rudersdal Kommune møder iPads i deres daginstitution. Pædagogerne har iPads, som de er uddannet til at anvende i arbejdet med børnene, og de bruges både til leg, læring og kreativitet, hvor børnene er medskabere. Når pædagogerne tager deres iPads i brug, er det med læringsmål for øje. Det er også fra pædagogernes iPad, at du som forælder modtager dagbøger, information og billeder fra hverdagen i børnehuset.

En tablet bliver rigtig sjov, når du selv er med til at skabe legen. Med film og foto kan du og din familie tale om fælles oplevelser, og med forskellige apps kan I arbejde med at selv at skabe nye historier. 

Det er sjovt at være sammen om en tablet

Lad jer inspirere af nogle af de apps, pædagogerne bruger i børnehusene, og prøv fx at tage film og billeder af hinandens superheltespring og prinsessehop. 

Med apps som Cykelmyggens legeplads og Pic Collage kan I lave historier og collager med jeres billeder. Med app'en Reverser kan I afspille jeres film baglæns og med Puppet Pals kan I lave digitalt dukketeater med jeres billeder fra kamerarullen.