Spring til indhold

Corona: Her kan du få hjælp og støtte

Har du brug for hjælp eller støtte under de særlige omstændigheder som coronavirussen har medført? På denne side finder du en lille guide over de mange frivillige tiltag, der nu er oprettet i Rudersdal.

Hvid pil på blå baggrund

Corona Rudersdal – Vi hjælper hinanden

Lokale borgere fra Rudersdal har lavet Facebook-gruppen 'Corona Rudersdal – Vi hjælper hinanden'. Denne gruppe er beregnet til at være et forum, hvor man både kan dele tanker og melde sig som frivillig for at hjælpe andre under corona-krisen.

I gruppen kan man også efterlyse hjælp til fx indkøb, hundeluftning og lignende i dit lokalområde. Søg på 'Corona Rudersdal – Vi hjælper hinanden' på Facebook og bliv medlem af gruppen.

Facebook​

Tal med andre om at være corona-smittet

Er du smittet med corona, og har du brug for at tale med andre, der har været i gennem et sygdomsforløb med corona, så har du muligheden nu.

Tal med andre om at være corona-smittet

Røde Kors’ hjælpenetværk

Røde Kors har samlet et beredskab af frivillige, der står klar til at hjælpe ældre, særligt udsatte og personer i hjemmekarantæne med fx indkøb, samtale over telefon, pakke- og medicinafhentning, hundeluftning og andre praktiske gøremål. Har du, en ven eller et familiemedlem behov for hjælp, kan Røde Kors' Corona Hjælpenetværk kontaktes på tlf. 35 29 96 60 alle dage fra 9-19.

Læs mere om netværket på Røde Kors' hjemmeside​

Hundetur
Spiser og holder telefon

På sporet

På Sporet – Huset for fællesskaber og udvikling, Rønnebærvej 19 i Holte - har igen åbent som normalt.  Læs mere om På Sporet her:

På Sporet - Huset for fællesskaber og udvikling

Se programmet for september 2021 her: 

 

SnakSammen  

SnakSammen er en snak mellem to mennesker. En frivillig besøgsven fra Røde Kors og dig. I kan snakke om lige det, du vil. I sidder hver især hjemme hos jer selv, men I kan se hinanden på video, mens I snakker sammen.

Læs mere på www.snaksammen.nu

Få en telefonven gennem Ældre Sagen

Under coronakrisen oplever mange at blive isoleret derhjemme. Familie og venner kan ikke længere komme på besøg, men behovet for samvær er der stadig. Har du brug for en hyggelig snak, kan du få en telefonven gennem Ældre Sagen. Alle kan benytte sig af tilbuddet. Du behøver ikke være medlem af Ældre Sagen. 

Læs mere hos Ældre Sagen​

 

Gratis psykologisk rådgivning til corona-ramte

Er du ramt af Corona-virusset, kan du få autoriseret psykologhjælp via skrift og video gratis hos We.Care.

Læs mere hos We.Care​

Peer-linjen for personer med psykiske udfordringer

Frivillige peer-støtter står klar, hvis du har behov for at snakke. Peerstøtterne har alle selv oplevet psykiske udfordringer og recovery, men er kommet videre i deres liv – de forstår din situation, fordi de selv har været der. Skriv en mail med dit telefonnummer til peerlinjen@gmail.com, så ringer de dig op tirsdag eller torsdag kl. 12-14. De ringer fra hemmeligt nummer.

Du kan også søge støtte hos

Sind

Landsforening for spiseforstyrrelse og selvskade

Redningsbøje

Familierådgivning i Familiehuset

Alle familier kan opleve at have det svært – og at have behov for at tale med en udenforstående. Behovet er ikke blevet mindre nu, hvor coronaepidemien gør alle knaster større og kanterne skarpere. Her er der hjælp at hente i Rudersdal Kommunes familierådgivning. Familiehuset tilbyder gratis og anonym rådgivning til børnefamilier eller forældre alene, og de har i øjeblikket udvidet med ekstra tider.

Du kan vælge, om en samtale skal være over telefon, mail eller over Skype. Det handler om, hvad du er mest tryg ved.

Læs mere om tilbuddet her:

Rådgivning til børnefamilier

Familiehuset

 

Pige med mobiltelefon
Find støtte

For børn og unge

Der er flere muligheder for at får hjælp og støtte, hvis du er barn eller ung eller kender til et barn eller et ung mennesker, der mistrives.

IT hjælp

It-hjælp over telefonen

Behovet for at kunne bruge sin computer og sin mobiltelefon lige nu er større end det plejer at være for de fleste – og især for ældre mennesker, der ikke har fysisk kontakt til omverdenen. Ældre Sagen tilbyder telefonisk hjælp til din computer, tablet eller smartphone og internetforbindelse. Kontakt Ældre Sagen Rudersdal for at høre om mulighederne for at få hjælp.

Ældre Sagen IT-hjælp​

Under paraply

Ældre Sagen tilbyder tryghedsopkald

Ældre Sagen tilbyder ordningen ”Tryghedsopkald”. Et tryghedsopkald vil sige, at du bliver ringet op hver morgen, så du kan føle dig mere sikker i din hverdag. Tilbuddet er især for dig, der bor alene i dit hjem. Måske du har mistet din familie, eller de bor langt væk.  Det er gratis at få tryghedsopkald, og du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen.

Læs mere om tilbuddet her

Kontakt Ældre Sagen Rudersdal, hvis du vil modtage tryghedsopkald: 

Ældre Sagen Rudersdal

Cykeltur sammen med vennerne
Udendørs aktiviteter

Fællesskaber i det fri

I Rudersdal er der også mulighed for at finde vej ind i udendørs fællesskaber, så længe som man overholder gældende retningslinjer for afstandskrav og forsamlingsforbud.

  • Rudersdal Går Sammen – vil du gå er en Facebook-gruppe, hvor gå-grupper præsenter deres åbne ture, så man kan gå med.
  • Inspiration til din egen udendørs træning hos Skodsborg skovfitness, der løbende lægger videoer ud med øvelser, så du kan holde din træning ved lige. Se mere her: Skovfitness

Husk!

Vær opmærksom på, at du som forening, frivillig hjælper og modtager af frivillig hjælp, skal følge myndighedernes påbud og anbefalinger nøje for at undgå smittespredning. Læs mere om de officielle retningslinjer på politiets hjemmeside: 

Coronavirus i Danmark

Håndhygiejne