Spring til indhold

Corona: Råd og vejledning til foreninger

Mange oplever i denne tid at måtte undvære samværet og aktiviteterne i deres forening. Nedenfor finder du råd og vejledning til, hvordan din forening kan håndtere corona-situationen.

Afholdelse af generalforsamling

De generalforsamlinger, der er planlagt i marts eller starten af april måned, bør udskydes eller forsøges afholdt digitalt jævnfør regeringens anbefalinger om begrænsning af fysiske møder.

Læs mere om foreningsdrift og generalforsamling under coronavirus på Center for Frivillig Socialt Arbejdes hjemmeside:

Gode råd om foreningsdrift under coronavirus​

Se også:

Pas på foreningens økonomi under coronavirus

Rundforbi lokale
Præmier i Holtehallerne

Idrætsforeninger

Du kan læse DGI og DIF’s vejledning og anbefalinger til idrætsforeninger her:

Hvad anbefaler DGI​

DIF's anbefalinger​

Hænder der ikke rører

7 måder at være sammen på - hver for sig

  1. Virtuelle videomøder: Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) giver fem gode råd til, hvordan du holder virtuelle møder med video i din forening. Find rådene her​
  2. DUF har desuden udarbejdet en guide til, hvordan du kan styrke fællesskabet i din forening, når I er hver for sig: Styrk fællesskabet hver for sig​
  3. Oversæt jeres fysiske aktiviteter til digitale aktiviteter: Som forening eller netværksgruppe kan I overveje at ’oversætte’ nogle af jeres aktiviteter og tilbud til digitale tilbud. Kan I fx arrangere en ny form for fællesspisning, hvor jeres medlemmer/brugere sidder hjemme hos sig selv - og alligevel får mulighed for at mødes over fx Facetime.
  4. Digitalt værested for psykisk sårbare: Landsforeningen for Væresteder har lavet et digitalt værested for alle psykisk sårbare rundt om i Danmark. Her bliver der arrangeret aktiviteter, som sker sammen med andre, men hver for sig – gå en tur på samme tidspunkt som andre og del billeder fra din tur. Eller vær med til filmhygge hjemme i din egen stue med andre på sidelinjen via Facebook. Søg på Facebook på 'Landsforeningen af Væresteder', find gruppen med det digitale værested og bliv medlem
  5. Deltag i webinarer: Center for Frivilligt Socialt Arbejde udbyder en række webinarer til foreninger og frivillige, der giver værdifuld viden og værktøjer til at navigere gennem coronakrisen. Webinarerne er gratis og åbne for alle. 
  6. Oplevelser i Rudersdal:oplev.rudersdal.dk kan du få inspiration og et samlet overblik over digitale oplevelser og måder at være sammen på hver for sig i Rudersdal.
  7. Frivilligcenter Rudersdal har samlet et overblik over digitale fællesskaber og aktiviteter i Rudersdal. Læs mere på deres hjemmeside.
Frivilligjobportal

Find Frivillige

Mangler din forening eller organisation frivillige til aktiviteter for personer, der er påvirkede af corona-krisen, fx tilbud om praktisk hjælp og støtte, rådgivning eller andre former for aflastning, kan du oprette et opslag på Rudersdal Kommunes Frivilligjobportal.

Gå til frivilligjob.dk for at oprette et opslag

Når du opretter et opslag, opfordrer vi til, at du lægger det i kategorien 'Corona: Hjælp og støtte'. På den måde synliggøres dit opslag automatisk i denne kategori.

Hvis du har kendskab til en forening eller organisation, der har hjælpe-indsatser, der ikke er på listen, så tip dem gerne om muligheden for at oprette et opslag på Frivilligjob Rudersdal.

Fortæl om jeres frivillige tiltag

Er i en forening, et netværk eller en gruppe borgere i Rudersdal, der har sat frivillige initiativer i gang som følge af den nuværende corona-situation, så vil Rudersdal Kommune gerne hjælpe med at videreformidle og udbrede kendskabet til jeres tiltag. Det kan fx være tiltag, der hjælper og støtte sårbare og udsatte borgere, som enten er syge, i karantæne, særligt udsatte for at blive smittede eller ensomme og isolerede.

Kontakt frivilligkonsulent Marie Bergmann på mail maber@rudersdal.dk.

Megafon
Håndhygiejne

HUSK

Vær opmærksom på, at du som forening, frivillig hjælper og modtager af frivillig hjælp, skal følge myndighedernes påbud og anbefalinger nøje for at undgå smittespredning. Læs mere her:

 Coronavirus i Danmark

Kontakt

Har du spørgsmål om foreningsdrift og generalforsamling under coronavirus, kan du kontakte:

Foreningskonsulent

Bo Eriksen

boe@rudersdal.dk

Har du spørgsmål om frivillighed, kan du kontakte:

Frivilligkonsulent

Marie Bergmann

maber@rudersdal.dk

Tlf. 72 68 56 20