Corona: Råd og vejledning til foreninger
Mange oplever i denne tid at måtte undvære samværet og aktiviteterne i deres forening. Nedenfor finder du råd og vejledning til, hvordan din forening kan håndtere corona-situationen.
Afholdelse af generalforsamling
De generalforsamlinger, der er planlagt i marts eller starten af april måned, bør udskydes eller forsøges afholdt digitalt jævnfør regeringens anbefalinger om begrænsning af fysiske møder.
Læs mere om foreningsdrift og generalforsamling under coronavirus på Center for Frivillig Socialt Arbejdes hjemmeside:
Gode råd om foreningsdrift under coronavirus
Se også:


Søg kompensationsordninger og puljer
Du kan finde puljer, kompensationsordninger, initiativer og tiltag på Kulturministeriets område som følge af corona på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside. Alle ordninger søges gennem Slots- og Kulturstyrelsen, og du kan ved at abonner på deres nyheder løbende blive orienteret om nye om puljer og ordninger.
FORENINGSPULJE
Foreningspuljen skal hjælpe lokale idræts- og spejderforeninger, der lider under medlemstilbagegang og aflyste mindre arrangementer. Den er forlænget til 28. februar og forhøjes med 50 millioner kroner. Læs mere på DIF's hjemmeside:
OLE KIRKS FOND
Ole Kirks Fond åbner for endnu en akut-pulje på 10 millioner. Den er særligt rettet mod projekter, de allerede støtter:

Idrætsforeninger
Du kan læse DGI og DIF’s vejledning og anbefalinger til idrætsforeninger her:

Tal med andre coronasmittet
Er du smittet med corona, og har du brug for at tale med andre, der har været i gennem et sygdomsforløb med corona, så har du muligheden nu.
Mange borgere i Rudersdal Kommune bliver ramt af corona. Når man først har modtaget beskeden om en positiv test fra Styrelsen for Patientsikkerhed, er man ofte overladt til sig selv i isolation.
Hvert sygdomsforløb er forskelligt i længde og alvorlighed. Nogle bliver også ramt af utryghed for det ukendte og har evt. et ønske om at vide, hvad der kommer til at ske.

7 måder at være sammen på - hver for sig
- Virtuelle videomøder: Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) giver fem gode råd til, hvordan du holder virtuelle møder med video i din forening. Find rådene her. DGI har også et bud på digitale fællesskaber: Digitale fællesskaber
- Oversæt jeres fysiske aktiviteter til digitale aktiviteter: Som forening eller netværksgruppe kan I overveje at ’oversætte’ nogle af jeres aktiviteter og tilbud til digitale tilbud. Kan I fx arrangere en ny form for fællesspisning, hvor jeres medlemmer/brugere sidder hjemme hos sig selv - og alligevel får mulighed for at mødes over fx Facetime.
- Digitalt værested for psykisk sårbare: Landsforeningen for Væresteder har lavet et digitalt værested for alle psykisk sårbare rundt om i Danmark. Her bliver der arrangeret aktiviteter, som sker sammen med andre, men hver for sig – gå en tur på samme tidspunkt som andre og del billeder fra din tur. Eller vær med til filmhygge hjemme i din egen stue med andre på sidelinjen via Facebook. Søg på Facebook på 'Landsforeningen af Væresteder', find gruppen med det digitale værested og bliv medlem
- Deltag i webinarer: Center for Frivilligt Socialt Arbejde udbyder en række webinarer til foreninger og frivillige, der giver værdifuld viden og værktøjer til at navigere gennem coronakrisen. Webinarerne er gratis og åbne for alle.
- Oplevelser i Rudersdal: På oplev.rudersdal.dk kan du få inspiration og et samlet overblik over digitale oplevelser og måder at være sammen på hver for sig i Rudersdal.
- Frivilligcenter Rudersdal har samlet et overblik over digitale fællesskaber og aktiviteter i Rudersdal. Læs mere på deres hjemmeside.

Find Frivillige
Mangler din forening eller organisation frivillige til aktiviteter for personer, der er påvirkede af corona-krisen, fx tilbud om praktisk hjælp og støtte, rådgivning eller andre former for aflastning, kan du oprette et opslag på Frivilligjob.dk
Fortæl om jeres frivillige tiltag
Er i en forening, et netværk eller en gruppe borgere i Rudersdal, der har sat frivillige initiativer i gang som følge af den nuværende corona-situation, så vil Rudersdal Kommune gerne hjælpe med at videreformidle og udbrede kendskabet til jeres tiltag. Det kan fx være tiltag, der hjælper og støtte sårbare og udsatte borgere, som enten er syge, i karantæne, særligt udsatte for at blive smittede eller ensomme og isolerede.
Kontakt frivilligkonsulent Marie Bergmann på mail maber@rudersdal.dk.


HUSK
Vær opmærksom på, at du som forening, frivillig hjælper og modtager af frivillig hjælp, skal følge myndighedernes påbud og anbefalinger nøje for at undgå smittespredning. Læs mere her:
Kontakt
Har du spørgsmål om foreningsdrift og generalforsamling under coronavirus, kan du kontakte:
Foreningskonsulent
Bo Eriksen
Har du spørgsmål om frivillighed, kan du kontakte:
Frivilligkonsulent
Marie Bergmann
Tlf. 72 68 56 20