Spring til indhold

Bliv døgnpleje- eller aflastningsfamilie

Har du og din familie overvejet, om I har hjerterum og overskud til at dele med et barn, som har brug for at bo væk fra sin familie på deltid eller fuldtid? Så læs endelig videre og bliv klogere på, hvad det kræver at blive døgnpleje- eller aflastningsfamilie, og hvilken forskel du kan gøre for et barn i en udsat situation.

Se video

Hvad betyder det at være plejefamilie?

En plejefamilies fortælling

Du kan gøre en forskel

Som døgnplejefamilie eller aflastningsfamilie kan du få en vigtig rolle i et barns liv og være med til at påvirke det i en positiv retning.  

Det kan være en gave at se plejebarnet blive en naturlig del af ens familie. I mange tilfælde kan man opnå en livsvarig relation. 

Hør plejeforældrene Birthe og Ove fortælle om, hvordan man kan gøre en forskel​.

Det biologiske barn

Hvad med de biologiske børn?

Det har stor betydning for dit eget barn, når du vælger at åbne hjemmet for et plejebarn, og det er vigtigt at have øje for de konsekvenser, det kan have. Der kan opstå dilemmaer, men det kan også være værdifuldt for ens egne børn. 

Hør hvordan plejeforældrene Birthe og Ove har værnet om deres biologiske barn​

En hjælpende hånd fra kommunen

Som plejefamilie står I ikke alene. I har til opgave at give en tryg og stabil base til barnet, men kommunen er der, når der er brug for det. Kommunen tilbyder løbende kurser samt professionel supervision, når der er behov for sparring. Nogle gange er der allerede fra start koblet professionel hjælp til barnet. 

Hør plejeforældrene Birthe og Ove fortælle om den hjælp, de har modtaget fra kommunen.​

Har du overvejet at blive aflastningsfamilie?

Hvert år har mange børn i Rudersdal brug for at få en ekstra familie - en aflastningsfamilie, som de besøger hver anden weekend og måske en dag i løbet af ugen. Familieplejen i Rudersdal har til opgave at finde den rigtige familie til børnene, men i øjeblikket mangler vi aflastningsfamilier, som bor i eller tæt på Rudersdal.

Hvis du kunne have interesse og gerne vil vide mere, er du velkommen til at ringe og få en snak med en af vores familieplejekonsulenter.

Skriv til os på familieplejen@rudersdal.dk og angiv navn og telefonnummer, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Vil du vide mere?

Vores familieplejekonsulenter vil meget gerne tage en snak med dig, hvis du overvejer at blive døgnpleje- eller aflastningsfamilie.

Skriv til familieplejen@rudersdal.dk og angiv navn og telefonnummer, så ringer vi dig op.