Aktivitetscenter Teglporten
Aktivitetscenter Teglporten byder alle pensionister og efterlønsmodtagere velkommen i det brugervenlige og nyrenoverede hus, der ligger i hjertet af Birkerød og i gåafstand til bymidten og Birkerød Station. Aktivitetscenteret tilbyder et væld af spændende aktiviteter hver dag.
Aktivitetscentret er indrettet med reception og café. Der er aktivitetskøkken, dagligstue med tv-skærm, lokaler til kreative aktiviteter, IT-lokale samt et stort lokale til gymnastik og bevægelse.
Cafeen tilbyder spændende mad 365 dage om året.
Vi har lukket for aktiviteter
PÅ GRUND AF CORONA har vi lukket midlertidigt ned for aktiviteter.
Da det er vigtigt at undgå spredning af Coronavirus, hos særligt den ældre del af befolkningen, har Rudersdal Kommune besluttet at lukke ned for aktiviteter, indtil situationen bedres.
Det betyder at alle aktiviteter og arrangementer er aflyst og der vil ikke være adgang til aktivitetscentrets afdeling på Teglporten.
OBS! Du kan fortsat komme til genoptræning, ligesom Rusmiddelcentret er åbent. Caféen er lukket for bespisning, men du kan fortsat købe mad som take away.
Rudersdal Kommune er i tæt kontakt med de relevante myndigheder og følger nøje de anvisninger og forholdsregler, der udstikkes her fra. For yderligere information se Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk
Vi vil her på siden informere om, hvornår aktiviteterne i centret genåbner.
Eva Vallentin Sørensen
Centerleder tlf. 72 68 50 83
Åbningstider
Aktivitetscentret har åbent på følgende tidspunkter:
Mandag til torsdag kl. 9.00 – 15.30
Fredag kl. 9.00 – 14.30
Kontoret er åbent for personlig henvendelse mandag til fredag kl. 10-13
Receptionen er bemandet så vidt det er muligt alle dage kl. 9-15
For caféens åbningstider: se venligst under Café Teglporten
Program og værksteder
Vi udgiver et nyt program 2 gange årligt – hhv. i marts og i juni måned med aktiviteter tilrettelagt i samarbejde med brugere, frivillige og Brugerråd.
Vi har forskellige typer aktiviteter på programmet:
- Undervisningshold af ca. 1-1 1⁄2 times varighed, hvor holdlederen er med hele tiden.
- Arbejdende værksteder, varer typisk 3-3 1⁄2 time eller mere. Her er holdlederen ikke til stede hele tiden, så deltagerne arbejder på egen hånd en del af tiden.
- Workshops – korte kurser – annonceres løbende.
- Åbne værksteder.
Åbne værksteder - er pt lukket pga corona smittefare
Vi har fire værksteder på Teglporten, og når der ikke er holdundervisning er værkstederne åbne i mellem kl. 9 og kl. 14.
Træværksted
Indeholder et mini snedkerværksted med bl.a. trædrejebænk og bordsav. Brug af maskiner er på eget ansvar og må kun finde sted med gyldigt »kørekort«. Du bliver oplært til kørekortet af en dygtig frivillig.
Kontaktperson: Hanne Melbye (medarbejder)
Keramikværksted
Indeholder sparkeskive og en keramikovn. Keramikværkstedet kan benyttes af tilmeldte til sæsonens keramikhold eller efter aftale med Hanne.
Kontaktperson: Hanne Melbye (medarbejder)
Tekstilværksted
Indeholder symaskiner og andet til garn og tekstilarbejde.
Kontaktperson: Charlotte Heichelmann (medarbejder)
Tegne-/maleværksted
Indeholder muligheder for at male, tegne og udføre arbejde med papir og collage. Du er velkommen til at medbringe egne materialer, husk blot at efterlade lokalet rent og opryddet.
Kontaktperson: Hanne Melbye (medarbejder)
Adgang til værkstederne koster kr. 90 pr. måned eller kr. 22,50 pr gang.
Henvend dig til den pågældende kontaktperson, for at høre mere om mulighederne i det værksted du er interesseret i.
Tilmelding til aktiviteter
Du kan tilmelde dig til et hold enten pr. telefon, eller personligt fremmøde.
Vi har løbende tilmelding til vores hold, så hold dig endelig ikke tilbage, selvom sæsonen er startet.
tilmeldingsdagen, som vi kender den, er aflyst
Vi melder ud så snart vi ved mere, og når vi er klar til at modtage jer.
Hvad koster det at deltage i aktiviteterne?
Hold
Et hold defineres som:
- En organiseret tilbagevendende aktivitet, der lægger beslag på et lokale, eller dele af et lokale
- Der foregår udendørs og planlagt i aktivitetscentret
- Der fremgår af aktivitetscentrets program.
Et hold kan ledes af en medarbejder, en frivillig eller af en gruppe brugere i fællesskab.
Brugerbetaling
Brugerbetaling pr. 1. januar 2020 udgør 360 kr. for 4 måneder med en mødegang om ugen.
Der reduceres ikke i prisen ved aflysninger.
Enkelte hold kan have færre mødegange og dermed lavere brugerbetaling. Enkeltstående aktiviteter som for eksempel temauger har en særlig brugerbetaling.
Brugerbetaling skal være indbetalt ved tilmelding/holdstart. Betaling kan ske enten ved kontant betaling, Dankort eller MobilePay.
OBS: Prisen står under det enkelte hold.
Holdgebyret for deltagelse skal være betalt inden holdstart, altså senest 1. september og 1. januar.
Bliver man overført på det samme hold til næste sæson, skal betaling være aktivitetscentret i hænde inden selve tilmeldingsdagen.
Betaling skal ske på kontoret, enten ved kontant betaling, Dankort, MobilePay til tlf. 702959, eller bankoverførsel til konto nr.: reg.nr. 4319, konto nr. 477 902 7945.
HUSK, at det er vigtigt, at deltagers navn samt holdnummer fremgår tydeligt ved betaling via bankoverførsel eller MobilePay.
En betaling via Bankoverførsel eller MobilePay gælder ikke automatisk som en tilmelding, men skal altid rette henvendelse til kontoret først for at tilmelde sig, da man ikke kan være sikker på at der er ledige pladser på holdet.
Se holdnummeret i programmet.
Transport til aktiviteterne
Retningslinjer for kørsel
Kørsel bevilliges som en “abonnementsordning” - dvs. afhentning og hjemkørsel på faste tidspunkter på aftalte dage.
Dette kan som hovedregel ikke ændres, men selvfølgelig aflyses.
Ved aflysninger af aktiviteter refunderes kørsel ikke, da det er tale om en abonnementsordning.
Kørsel er en ydelse du skal godkendes til efter visse kriterier om fysisk og psykisk funktionsniveau. Det er centerlederen, der i samarbejde med medarbejderne vurderer dette.
Du kan få kørsel med ankomst til Aktivitetscenteret kl 9.45 eller 11.45.
Hjemkørsel kan finde sted kl. 12.15 eller kl 15- fredag dog kl 14.30.
Der kan bevilliges kørsel til Aftenspisning den 1. mandag i hver måned med ankomst kl. 17.30. Her skal hjemkørsel ske med FlexTrafik eller taxa for egen regning.
Derudover er der ikke mulighed for aftenkørsel.
Betalingen sker ved holdstart, samtidig med betaling af holdgebyr.
Egenbetaling pr. 1. januar 2020
1 gang om ugen 433 kr.
2 gange om ugen 867 kr.
3 gange om ugen 1.300 kr.
4 gange om ugen 1.733 kr.
5 gange om ugen 2.167 kr.
Rundvisning
rundvisning i teglporten er pt aflyst
Vil du se Huset Teglporten?
Så mød op torsdag den 7. maj eller torsdag den 4. juni, kl. 13 i Opholdsstuen på 1. sal i aktivitetscenteret. Du vil blive vist rundt i huset, og vi fortæller om alle aktiviteterne. Vi afslutter rundvisningen hvor vi startede, nemlig med en kop kaffe i vores dejlige Opholdsstue. Der er ingen tilmelding - du møder bare op.
Parkering
Vi har parkeringsmuligheder for gangbesværede lige uden for døren, og almindelig parkering finder du langs vejen Teglporten, meget tæt på huset.
Caféen er lukket for bespisning
På grund af corona, er det ikke længere muligt at indtage mad, kage eller kaffe i Caféen. Du kan fortsat købe mad hos os, som du kan tage med hjem til dig selv og spise. Vi håber snarest muligt at vende tilbage til normal drift.
Hvad tilbyder cafeen
Herunder finder du månedens menu for Café Teglporten. Klik på måneden for den menu(hovedret og biret) du gerne vil se.
Åbningstider
Café Teglporten er åben for alle pensionister i Rudersdal Kommune.
Caféen har åbent mellem kl. 9.00 og 15.30 mandag til torsdag, og kl. 9.00 - 15.00 fredag samt mellem kl. 11.30 og 13.30 weekend og helligdage. Servering af mad kun i tidsrummet 11.30 - 13.30 alle årets dage. Udenfor dette tidsrum er det muligt at købe en kop kaffe mod kontant betaling.
Prisliste
Caféen tilbyder dagligt smørrebrød, en varm hovedret, en lille ret, som er enten en forret eller dessert, samt diverse drikkevare. På hverdage tilbydes yderligere salatbar og kage. Året igennem afholdes særlige arrangementer som f.eks. påske- og julefrokost og "Danmark Spiser Sammen" arrangementer, som slås op her på hjemmesiden.
Hvad vil det sige at være frivillig?
Aktivitetscentret giver dig også mulighed for dels, at bruge dine kompetencer og dels, at forme hverdagen i huset.
Teglporten er stedet, hvor du kan være en del af et socialt fællesskab, og hvor du kan bruge dine kompetencer i forskellige former for frivillighed.
Frivillig i Rudersdal
Hvilke opgaver har man som frivillig?
Frivillighed er en måde, at bruge sine kompetencer, og at bidrage til fællesskabet, på.
Det kan du gøre ved, at være aktiv som holdleder, ved at være med til at vise rundt i huset, eller ved at sælge kaffe og kage. Måske har du grønne fingre, der kan gøre vores haver smukke?
Du er altid velkommen til at byde ind med dine kompetencer – vi vil gøre alt vi kan for, at finde et område, der svarer til det du tilbyder.
Rammer for det frivillige arbejde
Vi går meget op i skabe et godt fællesskab og god trivsel for de frivillige, der er med til at skabe husets aktiviteter. Det gør vi ved at holde cafémøder for de frivillige og ved at sikre gode rammer for frivillig indsats gennem vores Frivilligråd. Vi har en medarbejder, der har som særlig opgave i at koordinere og udvikle frivilligheden.
Vi har også Rudersdals Frivilligpolitik som ramme for vores frivillighed.
Værdighedspolitik og Borgerdialogpolitik
Rudersdal Kommunes værdighedspolitik afspejler den vision og de værdier, som kommunen lægger til grund, når borgere har brug for hjælp fra Social og Sundhed. Værdighedspolitikken er samtidig et værdibaseret redskab for de ansatte i deres daglige arbejde.
Rudersdal Kommune er borgernes fællesskab. En god dialog mellem borgere, politikere og medarbejdere er afgørende for fællesskabets udvikling.
Kommunalbestyrelsen tror på, at den gode dialog skaber bedre løsninger og bidrager til at gøre Rudersdal Kommune til en attraktiv kommune. Formålet med dette kodeks for den gode dialog er at fremhæve de værdier, som kommunen som myndighed og servicevirksomhed vil lægge vægt på i dialogen med borgerne.
Brugerråd
brugerråds mødet onsdag den 18. marts 2020 blev aflyst pga corona
Aktivitetscenter Teglporten er et sted, hvor brugerne og de frivillige er drivkraften. Brugerne har medindflydelse igennem Brugerrådet, som holder møde en gang om måneden og står for at afholde Husmødet sammen med centerlederen den 3. onsdag i måneden kl. 13.30.
Brugerrådet arbejder ud fra politisk godkendte vedtægter
Brugerrådet består af 9 pensionister, der vælges for to år ad gangen ved skriftlig afstemning i marts, med mulighed for genvalg.
Medarbejderne i Aktivitetscenter Teglporten
Centerleder:
Eva Vallentin Sørensen
Administrativ medarbejder:
Vibeke Juulsgaard Mikkelsen
Aktivitetsmedarbejdere:
Charlotte Heichelmann
Hanne Melbye
Louise Pøhler
Rebekka Leerskov
Medarbejderne i Caféen
Ledende økonoma:
Lotte Justesen
Køkkenmedarbejdere:
Britta Jensen
Mirvat Abrahim
Regitze Wackers
Rikke Skat