Tandpleje for børn og unge

På denne side kan du bl.a. læse om tidsbestilling, åbningstider, tandskader, frit valg og første tandlægebesøg.

Børn og unge op til 18 år med registreret bopæl i kommunen har gratis tilbud om eftersyn i den kommunale tandpleje, og de går til kontrol og behandling hos den kommunale tandlæge. Når de unge fylder 18 år, vælger de en privat praktiserende tandlæge.

Brugertilfredshedsundersøgelse

Tilfredsheden med tandplejen i Rudersdal Kommune er samlet set 4,4, hvor 5 er det højste og 1 er det lavest.   

Brugerundersøgelse fra 2017 viser, at borgerne er godt tilfredse med børnetandplejen og med muligheden for selv at booke aftaler på https://tandtid.rudersdal.dk

Tandplejen har spurgt borgerne om tilfredsheden med tandplejen generelt - og om tilfredsheden før, under og efter besøget på tandklinikken. Undersøgelsen viser, at brugerne er godt tilfredse med børne- og ungdomstandplejen i Rudersdal. Der er generel stor tilfredshed, når man besøger tandklinikken, og forældrene er også tilfredse med informationen omkring fx at undgå huller og tandkødsbetændelse.

Børne- og ungdomstandplejen i Rudersdal indførte i december 2015 et nyt bookingsystem, https://tandtid.rudersdal.dk , så forældre selv kan booke tandlægetiden til barnet og dermed bedre kan planlægge eller ændre alt efter, hvad der passer forældrene. Forældrene er tilfredse med bookingsystemet, der hele tiden forbedres og udvikles i samarbejde med leverandøren. En del forældre synes dog, at de får for mange sms’er fra tandplejen. Vi vurderer hele tiden, hvordan antallet af sms’er kan minimeres, men kommunen har forpligtelser, fx i forhold til fælles forældremyndighed. 

Se alle resultater fra undersøgelsen HER 
 

Den kommunale tandpleje

Sådan booker eller ændrer du en tandlægetid mm
Åbningstider
Tandskade mellem kl. 8 og 15
Tandskade uden for åbningstiden
Vigtige råd om tandskade
Frit valg
Tandregulering
Tandpleje efter barnets behov
Første tandlægebesøg