Spring til indhold

Tandpleje for børn og unge

Generelt

Børn og unge op til 18 år med registreret bopæl i kommunen har gratis tilbud om eftersyn i den kommunale tandpleje, og de går til kontrol og behandling hos den kommunale tandlæge. Når de unge fylder 18 år, vælger de en privat praktiserende tandlæge.

 

Covid-19

Tandplejen er åben, men er fortsat pålagt restriktioner for at minimere risiko for smittespredning.

I skal derfor være opmærksomme på nogle ting, når I har behov for tandpleje.

 

Man må ikke møde op på tandklinikkerne uden aftale

Der er nu åbnet op for mulighed for at booke tider, hvilket betyder, at der for de børn og unge, hvor det nu er tid til det regelmæssige eftersyn mv., kan bookes tid på https://tandtid.rudersdal.dk.

Har du brug for hjælp, skal du ringe til din tandklinik. Vi har åbent for telefonisk rådgivning mandag-fredag kl. 8-15 på tlf. 46 11 41 51 / tryk 1 for tandklinikker.

 

Meld afbud, hvis du/I har symptomer

Meld afbud og bliv hjemme, hvis du eller nogen i din husstand har symptomer på COVID-19 (feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine og muskelømhed). På https://tandtid.rudersdal.dk eller ring mandag - fredag kl. 8-15 på tlf. 46 11 41 51 / tryk 1 for tandklinikker.

 

Meld afbud, hvis du/I er hjemsendt fra skole/dagsinstitution

Meld afbud, hvis du/I er sendt hjem fra skole eller daginstitution som led i en smitteinddæmning, det er vigtigt, at du/I ikke møder op på klinikken. Husk at melde afbud på https://tandtid.rudersdal.dk eller ring afbud på tlf. 46 11 41 51 / tryk 1 for tandklinikker.

 

Mundbind

Vi følger ligeledes Sundhedsmyndighedernes seneste retningslinje om, at alle borgere over 12 år skal bære mundbind på tandklinikken

 

Maks 1 pårørende

For at overholde retningslinjerne, for hvor mange vi må være i venteværelset og på klinikkerne, er det vigtigt, at kun 1 pårørende deltager.

 

Akutvagt for børn og unge (0-17 årige)

Ved behov for akut tandlægehjælp kan der på hverdage mellem kl. 8 - 15 ringes på telefonnummer 46 11 41 51 / tryk 1 for tandklinikker.
Patienter må ikke henvende sig på tandklinikkerne uden forudgående aftale. 

Tandreguleringen (0-17 årige)

Der besvares telefonopkald på hverdage fra kl. 8. -15 på telefon nummer 46 11 41 51 / tryk 2 for tandregulering.
Patienter må ikke henvende sig på tandklinikkerne uden forudgående aftale.

Se evt. nyttige råd til problemer med bøjlen her på hjemmesiden under: Tandpleje for børn og unge.

Den kommunale tandpleje