Spring til indhold

Handicapbil

Hvis du på grund af dit handicap har brug for bil og særlig indretning af bil, kan du søge tilskud til køb af bil og særlig indretning på linket nedenfor. Du kan også søge, hvis du er forælder eller værge til et barn med handicap.

Søg støtte til Handicapbil

Du er velkommen til at ringe til Center for Hjælpemidler på tlf.: 46 11 51 08, hvis du har spørgsmål til ansøgningsskemaet. Læs mere om muligheden for at søge tilskud til bil i vores pjece:

Pjece om handicapbil

 

Støtte til bil

Parkeringskort til handicapbil

Hvis du er handicappet, kan du søge om et parkeringskort til din bil. Skiltet giver dig lov til at parkere på parkeringspladser for handicappede.

Du skal søge om det hos Danske Handicaporganisationer. Her kan du også se prisen på et parkeringskort.

Bemærk, du skal selv betale for parkeringskortet.

Danske Handicaporganisationer

Hvis der mangler en handicapparkeringsplads

På offentlige veje kan du søge kommunen om at få etableret handicapparkering. Vi sørger for, at den bliver oprettet og godkendt. Du skal sende en mail til Teknik og Miljø på tom@rudersdal.dkHusk dog, at e-mail skal sendes som sikker e-mail, hvis den indeholder personfølsomme oplysninger som fx cpr-nummer. Læs mere om at sende sikker post til os på Kontakt os med Digital Post.

På private veje og privat fællesvej skal du selv stå for etablering af handicapparkering.  Vi kan hjælpe med oplysninger om krav, etablering og godkendelse samt procedure. Pladserne skal altid godkendes af politiet, inden de etableres.

 

 

Baggrundsinformation