Sct. Georgs Gårdens Vuggestue
- En selvejende institution
Sct. Georgs Gårdens Vuggestue er den gode start på et langt og lærerigt børneliv. Fagligt har vi fokus på det lille barns omsorg, kompetencer, børnefællesskaberne og lærerige legemiljøer. Vi er en lille oase med skov og børnehave som de nærmeste naboer. Vi har eget køkken og har sølvmærke i økologi.
-
Åbningstider
Mandag til torsdag kl. 7:00-17:00
Fredag kl. 7:00-16:00
-
Lukkedage
Vi har lukket på følgende dage i 2023:
- Alle almindelige helligdage
- De tre dage op til påske (d. 3., 4. og 5. april) - Sampasning tilbydes
- Dagen efter Kr. Himmelfartsdag (d. 18.maj)- Sampasning tilbydes
- Uge 29, 30 - Sampasning tilbydes
- Juleferie fra d. 23. december 2023 - 1. januar 2024 (begge dage inkluderet) - Sampasning tilbydes d. 27., 28. 29. december.
Du skal tilmelde dit barn til sampasning i din institution senest 1 måned før lukkedagen. Dog 3 måneder før sommerferien.
-
Besøg os
I er velkomne til at besøge os og høre mere om hverdagen i børnehuset. Der kan aftales en rundvisning i institutionen.
Af hensyn til planlægning bedes I tilmelde jer på telefon eller mail.
-
Frokostordning
-
Førstehjælp
Sct. georg Gårdens Vuggestue afholder løbende førstehjælpskurser for personale og ledelse i børnehuset.
-
Forældrebestyrelse
- Bestyrelsesformand Eva Bjoergvinsdottir
- Næstformand Line Sandt Steno
- Medlem Elsebeth Niemann-Rasmussen
- Medlem Mette Christina Sølling Jappe
- Medlem Emilie Kamp Hoff
- Suppleant Christopher Tolstrup Rasmussen
- Suppleant Luke Thomas Herbert-Andersen
- Personalerepræsentant Ulla Olsen
-
Forældretilfredshed
Seneste forældretilfredshedsundersøgelse blev offentliggjort i juni 2022. Der er tale om en landsdækkende brugertilfredshedsundersøgelse foretaget af Danmarks Statistik på vegne af Indenrigs- og Boligministeriet. Undersøgelsen fandt sted i perioden oktober 2021-februar 2022.
For at se Sct. Georg Gårdens Vuggestues resultater skal du gøre følgende:
- Gå ind på denne side.
- Scrol ned til nederste del af siden, hvor du finder et dashboard. Nederst på dashboardet kan du vælge at scrolle mellem 7 sider.
- Scrol frem til side 5 (ud af 7), som viser den samlede tilfredshed med børnehuset samt de forskellige temaer, der er besvaret spørgsmål ud fra. Under ”Kommune” vælger du ”Rudersdal” og herefter kommer de enkelte dagtilbud frem under ”Dagtilbud”, som du kan tilvælge.
- Scrol frem til side 7 (ud af 7), som viser en række kommunespecifikke spørgsmål. Under ”Kommune” vælger du ”Rudersdal” og herefter kommer de enkelte dagtilbud frem under ”Dagtilbud”, som du kan tilvælge.
-
Velkommen i vuggestuen
Når i starter i vuggestuen vil I blive inviteret til et velkomstmøde inden opstart. Nedenfor kan I læse nogle praktiske ting omkring opstart i vuggestuen.
-
Børnetal
I Sct. Georg Gårdens Vuggestue er der plads til cirka 45 vuggestuebørn.
Tallet er kapacitetstallet, og kan derfor variere en lille smule i løbet af året.
-
Pædagogisk læreplan
Her kan du læse vores pædagogiske læreplan. Denne beskriver via pædagogiske overvejelser, refleksioner og eksempler, hvordan vi skaber en klar fælles retning for børnehusets pædagogiske arbejde. Nederst i vores pædagogiske læreplanen kan du læse om evalueringskulturen i vores børnehus, og hvordan læreplanen evalueres.
-
Vi bruger vurderingsværktøjet Hjernen & Hjertet
Alle børnehuse i Rudersdal Kommune arbejder med vurderingsværktøjet Hjernen & Hjertet i forbindelse med forældresamtaler og til de sprog- og dialogvurderinger, der går forud for samtalerne.
Dialogværktøjet giver både jer som forældre og børnehusets pædagoger mulighed for en gang om året at vurdere jeres barn i forhold til de seks læreplanstemaer, som alle institutioner arbejder med, da det er lovbestemt. Vurderingerne danner udgangspunkt for dialogen til den årlige forældresamtale og til indsatserne i det pædagogiske arbejde i børnehuset.
I skal aktivt registrere jeres samtykker til videregivelse af informationer til skole eller anden daginstitution. I Rudersdal kommune har vi valgt, at oplysninger omkring det enkelte barn kun overgives, hvis der foreligger samtykkeerklæring.
Du kan læse mere om, hvordan vi bruger Hjernen & Hjertet her:
Mere om Hjerne & Hjertet
-
Hvad er Aula?
Aula er dagtilbudsområdets digitale kommunikationsplatform og bliver anvendt til dagligdagskommunikation mellem forældre og personale. Her informerer børnehuset om den daglige pædagogiske praksis, og der er her, at fremmøde, fravær og ferie registreres. I Aula er der desuden adgang til Hjernen & Hjertets forældreportal, hvor dialog- og sprogvurderinger findes.
-
Hvordan logger jeg på Aula?
-
Har jeg adgang til Aula?
Hvis dit barn går i en kommunal eller selvejende daginstitution i Rudersdal Kommune, har du som forælder adgang til Aula.
Du får adgang til Aula den dag, dit barn starter i institutionen. Din adgang ophører igen, når dit barn går ud af institutionen.
-
Læs mere om Aula på dagtilbudsområdet
På denne side kan du læse meget mere om, hvordan vi bruger Aula på dagtilbudsområdet, og du kan finde svar på oftest stillede spørgsmål:
Aula på dagtilbudsområdet
-
Pædagogisk tilsyn
Rudersdal Kommune gennemfører tilsyn i alle børnehuse fast hvert andet år. Her kan du læse konklusionen på det seneste pædagogiske tilsyn i Sct. Georg Gårdens Vuggestue.
-
Hygiejnetilsyn
Rudersdal Kommune gennemfører et hygiejnetilsyn fast hvert tredje år. Her kan du læse den seneste hygiejnerapport for Sct. Georg Gårdens Vuggestue:
-
Legepladstilsyn
Vi vedligeholder løbende vores legeplads, så den er sikker for børnene.
Hvert år har alle daginstitutioner i Rudersdal Kommune desuden et legepladstilsyn, hvor legepladsen bliver gennemgået, så den lever op til de krav loven stiller.
Ved tilsynet er der særligt fokus på støddæmpning, klemfarer, hovedklemfælder og almindeligt vedligehold.
Efter tilsynet får vi en rapport, der beskriver, om der er fejl eller mangler, der skal udbedres.
-
Skriv dit barn op
-
Takster for daginstitutioner
Her kan du se takster for daginstitutioner.
Takster
-
Fripladstilskud
Afhængig af jeres indkomst kan I som forældre søge Rudersdal Kommune om hel eller delvis friplads til jeres børn.
Søg fripladstilskud
-
Job i Rudersdal Kommunes dagtilbud
Kom og bliv vores kollega på dagtilbudsområdet i Rudersdal Kommune. Her er vi tæt på naturen, tæt på muligheder for efter- og videreuddannelse og tæt på faglig sparring og samarbejde. Og så bor vi kun en kort togtur fra København.
På denne side kan du læse meget mere om at være pædagog i Rudersdal Kommune:
Bliv pædagog i Rudersdal
-
Kompetenceudvikling af alle ansatte
Som leder, pædagog eller medhjælper er du garanteret et skræddersyet kompetenceudviklingsforløb i den styrkede pædagogiske læreplan, når du bliver ansat hos os. Vi kompetenceudvikler alle, da vi tror på, at vi alle skal løfte i flok for at nå målet om dagtilbud af høj kvalitet. Derudover bliver du tilknyttet en studiegruppe mellem undervisningsgangene, hvor du møder kollegaer fra andre børnehuse i kommunen og knytter sammenhæng mellem uddannelsen og den dagligdag, du har i børnehuset.
Og der er selvfølgelig fuld vikardækning, når enten du eller din kollega er afsted.
Læs mere om dine muligheder for kompetenceudvikling her.
Bliv studerende i Sct. Georg Gårdens Vuggestue
Sct. Georg Gården er ét af kommunens uddannelseshuse, hvor du kan komme i praktik som pædagogstuderende.
Du kan læse mere om dine muligheder for praktik og uddannelse i Rudersdal Kommune her:
Bliv pædagogstuderende i Rudersdal Kommune.
Mød tidligere studerende og en af kommunens praktikvejledere i videoen herunder: