Hædring og priser

Det er en tradition i Rudersdal Kommune at anerkende og hædre ildsjæle, frivillige og aktive i kultur- og fritidslivet.

Rudersdal Kommune afholder to arrangementer i årets løb, hvor ildsjæle, frivillige og aktive i forenings- og fritidslivet hyldes og forskellige priser uddeles.    

Idrætsfest og Idrætsgalla

I januar afholdes Idrætsfesten, hvor idrætsudøvere, der har opnået resultater inden for deres sportsgren på landsplan eller internationalt, enten som del af et holdfællesskab eller som individuel udøver, fejres ved et arrangement på Kulturcenter Mariehøj. Arrangementet er inddelt i et børn- og ungearrangement (Idrætsgalla) og et voksenarrangement (Idrætsfest). Ved begge arrangementer uddeler borgmesteren diplomer og gavekort til mestrene. Derudover er der et let traktement samt underholdning og et oplæg med relation til sportsverdenen. 

I 2020 afholdtes Idrætsfesten for både ungdomsmestre (eftermiddag) og voksne mestre (aften) fredag den 17. januar på Kulturcenter Mariehøj.

Download fællesfoto af voksne mestre fra 2019 her (Idrætsfesten 2020​

Download fællesfoto af ungdomsmestre fra 2019 her (Idrætsgalla 2020)​

Vil du se flere billeder fra arrangementerne, så klik på dette link:

Idrættens mestre i festlig fejring​

Frivilligfesten

Frivilligfesten løber af stablen om efteråret og er tænkt som et klap på skulderen til de mange frivillige i Rudersdal, der gør et stort stykke arbejde. Udover at være en anerkendelse er Frivilligfesten også tænkt som en netværksmulighed. Ved festen uddeles Frivilligprisen, Kulturprisen, Talentprisen og Ungdomslederprisen. Der kan indstilles til disse priser hvert forår - hold øje med denne side.

I båndet nedenfor ses fotos fra Frivilligfesten 2019 på Kulturcenter Mariehøj (klik på billederne for at forstørre).

 

Uddeling af Talentprisen 2016
Et stjerneskud

Talentpris

Prisen gives som en anerkendelse af og en opmuntring til et ungt talent under 18 år, bosiddende i Rudersdal Kommune. Folkeoplysningsudvalget vælger prismodtageren ud fra begrundede indstillinger. Modtageren af Talentprisen udvælges inden for kategorierne: Idræt, Science, Kunst & Kultur. 

Rudersdal Kommune har uddelt Talentprisen siden 2007. I 2016 gik prisen til Alma Moldt Rasmussen, der er elev hos Rudersdal Billedskole (billedet). I 2017 gik prisen til Eva Sandersen fra Gangnam Sportstaekwondo Virum. I 2019 gik prisen til Ulrik Nissen Feldt i kategorien Kunst og kultur.

Prisuddeling Frivilligfest 2016
UNG OG ENGAGERET LEDER

Ungdomslederpris

Prisen uddeles til en ung frivillig ungdomsleder, der har ydet en særlig ledelsesmæssig indsats i Rudersdal Kommune inden for det organiserede forenings- og kulturliv. En ungdomsleder er holdleder eller lignende for unge, men behøver ikke selv være "ung".

Ungdomslederprisen er fælles for alle foreningstyper. Hver forening kan kun indstille én ungdomsleder til prisen.

Folkeoplysningsudvalget beslutter, hvem der skal modtage Ungdomslederprisen, på baggrund af indstillinger fra en jury med repræsentanter fra paraplyorganisationerne (BUS Rudersdal, Rudersdal Idrætsråd, Rudersdal Kulturparaply og Frivilligcenter Rudersdal).

Ungdomslederprisen uddeles ved Fest for Frivilligheden på Frivillig Fredag og erstatter de tidligere Idrætslederpriser og Ungdomslederpriser. I 2019 gik prisen til Anne Sofie Kvist, der er grundlægger og chefinstruktør i Rudersdal BevægelsesAkademi (RuBA).

Christine Pryn Kulturprisen 2016
En kulturel indsats

Kulturpris

Kulturprisen gives til en person, som har ydet en særlig kulturel indsats i kommunen, enten som arrangør eller udøver, eller til en leder inden for det frivillige kulturarbejde for børn og unge. 

Kultur- og Fritidsudvalget træffer afgørelse om uddelingen på baggrund af begrundede indstillinger fra Rudersdal Kulturparaply.

Prisen har eksisteret siden 2007. I 2016 gik Kulturprisen til Christine Pryn, Rudersdal Sommerkoncerter (billedet). I 2019 gik prisen til Erik Lindgreen, der er tidligere formand for Birkerød Torvedage. 

Modtagerne af Frivilligprisen 2016 styregruppen i Juleaftengruppen, Werner Wittekind, Finn Iversen, Helle Darum og Margit Albertus
Et skulderklap

Frivilligpris

Prisen er et skulderklap for den ekstraordinære frivillige indsats og gives til en, der har gjort en forskel.

Frivilligprisen uddeles én gang om året og er et skulderklap til prismodtageren for en ekstraordinær frivillig indsats; en indsats, der skaber livskvalitet for dem indsatsen er rettet imod, men også de frivillige selv. 

Alle kan være med til at indstille en frivillig indsats, og det kan være frivillige indsatser indenfor alle typer af foreningsarbejde som idræt, spejder, frivilligt socialt arbejde, individuelle og selvorganiserede frivillighed og det kulturelle område.

Prisen har eksisteret siden 2015. I 2016 modtog Juleaftengruppen (billedet) prisen og i 2019 gik modtog Markus Omel Højlund prisen for sit arbejde med værestedet 'Loftet'.

Video

Se en video med alle prismodtagerne 2019 på Rudersdal Kommunes hjemmeside for foreninger og frivillige:

Prismodtagerne fortæller​