Vikinger hjælper med at holde stranden ren

Et hold friske vikinger hjælper denne sommer Rudersdal Kommune med at holde Skodsborg Strand ren og pæn.

Et samarbejde mellem kommunen og Skodsborg Vikingelaug er baggrunden for, at et antal frivillige vikinger og skjoldmøer bidrager med at samle affald, når de alligevel er på stranden søndag morgen i badesæsonen.

Initiativet er en del af ’Vi Bor Smukt’-indsatsen.

- Vi blev opfordret af kommunen til at give en hånd med i strandrensningen i weekenden, og det sagde vi selvfølgelig ja til, siger Skodsborgvikingernes høvding Knud Riedel. Det er jo også vores boplads, selvfølgelig især om vinteren, så det faldt helt naturligt at hjælpe til. Vi har i forvejen et godt og tæt samarbejde omkring broen og vores boplads i øvrigt.

Vikingerne fortæller, at strand og græs generelt har været meget fint og rent, det er mest af alt cigaretskod, som tager tid at samle op, men med en effektiv "hapser" går det hurtigt.

Strandgæsterne tager godt imod

- Erfaringerne efter et antal rensningsture søndag morgener er rigtig gode, og strandgæsterne tager meget positivt imod os, når vi går vores ture. Jeg tror, det måske også kan medvirke til et godt sammenhold borgerne imellem om at holde vores dejlige kommune ren og fin, slutter høvding Knud.

- Vi er glade for opbakningen og interessen, som er et vigtigt supplement til vores egen indsats, siger driftschef Peter Bjørno Jensen, Rudersdal Kommune. Samtidig er initiativet et godt eksempel på, hvordan vi kan samarbejde med frivillige om projekter til fælles bedste.

Vikingerne fortsætter med deres søndags morgenture i resten af august.