Vi bliver så glade, når vi får en i job

Rudersdal Rekruttering kan efter næsten et år melde om succestal, både når det gælder at få ledige og flygtninge i job.

Der er livlig aktivitet i lokalerne på 1. sal på Johan Mantziusvej, hvor Rudersdal Rekruttering har til huse. Omkring 30 borgere er mødt op. Borgere, som har været ledige i længere tid, men er klar til at komme i job igen. Denne eftermiddag mødes de for at få hjælp til at skrive et godt cv og tale om kompetencer og muligheder. Det er første skridt mod at finde fodfæste på arbejdsmarkedet igen. I et mødelokale holder en arbejdsgiver jobsamtaler med flygtninge, hvor der tales om indhold i jobbet og motivation.

- Vi hjælper, ledige dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere og flygtninge i et tæt samarbejde med sagsbehandlerne i Beskæftigelse. Hvis det er mange år siden, du har arbejdet fx som IT-supporter eller kontorassistent, kan det være rigtig svært at komme i gang igen, og måske på et helt andet felt. Det kræver en mentalitetsændring, og det hjælper vi med, siger Annette Gøttsche, der er leder af Rudersdal Rekruttering.

- Man kan sige, at vi ændrer kursen på skibet. Vi taler rigtig meget med den enkelte og også med virksomhederne og hører, hvilke behov de har. Vi har respekt for den situation hver og én står i. Alle får individuel rådgivning af en virksomhedskonsulent og mulighed for at selv at byde ind med realistiske mål for at lande det næste job. Vi har et arbejdsmarkedsperspektiv med i hele vores rådgivning, og alle her holder af at gøre en forskel for mennesker, hele vejen rundt, også hvis du har ondt i livet, og der står flere ting i vejen for, at du kan slå igennem til et job, siger Annette Gøttsche.

Opkvalificering er det nye sort
Lige nu er der rigtig gode jobmuligheder for ledige og flygtninge i bygge- og anlægsbranchen, som ufaglært håndværker, arbejdsmand, rørlægger eller lignende. De jobparate borgere kommer typisk i 4 - 13 ugers praktik, efterfulgt af et løntilskud, måske et opkvalificeringskursus, eller måske et uddannelsesforløb, så de ender med et ordinært job.

- Vi regner med, at der i 2017 vil blive opkvalificeret en del borgere til blandt andet bygge- og anlægsbranchen både for at sikre varige løsninger og for at skaffe virksomhederne den arbejdskraft de efterspørger. I den periode holder vi både dem og virksomheden rigtig meget i hånden, ved tæt telefonkontakt og evalueringsmøder, så vi sikrer, at der sker en udvikling i både sprog, for flygtninge, og kompetencer generelt. Der er rigtig meget kultur - og man kan næsten sige opdragelse - i det her. Men når den første løn tikker ind, giver det en stor sejr og en kæmpe motivation - måske med et rigtigt job i vente. Men vi holder da en del motivationssamtaler, siger Annette Gøttsche.

Stor ros til virksomheder
Formanden for Erhvervs- Vækst- og Beskæftigelsesudvalget i Rudersdal Kommune Jens Bruhn er begejstret for de resultater som Rudersdal Rekruttering har opnået på et lille år:

- Stedet her viser ikke alene positive tal. Det blomstrer med et stort engagement og iver efter virkelig at brænde igennem. Men der er ingen succes, hvis ikke der er en tæt kontakt med både kommunen og virksomhederne. Rudersdal Rekruttering bruger en stor del af tiden til at servicere virksomhederne, og her er det vigtigt at sige, at virksomhederne virkelig stiller op og er samarbejdsvillige. Det fortjener de en kæmpe ros for, siger Jens Bruhn.

Løfter den fælles opgave
Rudersdal Rekruttering har nemlig netop indgået en aftale med 10 lokale og regionale håndværksvirksomheder, der gerne vil gøre en forskel. De åbner dørene for flygtninge og stiller en 4 ugers praktikplads til rådighed, hvor der efterfølgende arbejdes på løntilskud, uddannelse, opkvalificering m.v. for at sikre ordinære jobs.

Murermester Michael E. Larsen fra Birkerød er en af de virksomheder, som har meldt sig på banen til at løfte den fælles integrationsopgave:

- Vi stiller gerne op, både fordi vi har noget at rive i lige nu, men også fordi vi synes, det er en vigtig opgave. Der ligger et stykke arbejde i at følge op hos vores nye medarbejder, men det klarer vi, og får også god hjælp af Rudersdal Rekruttering, siger Michael E. Larsen og fortsætter:

- Jeg har lige nu Abdullah i løntilskud og forventer at tilbyde ham ordinært job inden længe. Han startede i fire ugers praktik og sprogligt var det meget svært i starten. Efter aftale med RUR blev han flyttet fra sprogskole om dagen til aftenundervisning, Han er kommet godt efter det sproglige ved at arbejde sammen med de danske svende, og vi er rigtig glade for ham både som person og for hans arbejdskraft, siger murermester Michael E. Larsen.

Fakta om Rudersdal Rekruttering (RUR)

  • Rudersdal Rekruttering er en del af Beskæftigelsesområdet i Rudersdal Kommune
  • Der er løbende 35 - 40 ledige borgere i forløb hos RUR.
  • Effekten for 1. og 2. kvartal er 32 procent ledige i ordinært arbejde og 33 procent for flygtninge.
  • Der er ansat 5 virksomhedskonsulenter, 2 administrative medarbejdere og 1 leder.
  • Rudersdal har landets 9. laveste arbejdsløshed med 2,4 procent. RUR arbejder hver dag på at få den statistik længere ned.
  • RUR står også for integrationsuddannelsen, den såkaldte IGU, en 2-årig uddannelse som skal sikre mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge, så de kan modsvare kravene på det danske arbejdsmarked.
  • RUR koordinerer med sprogskolen A2B om praktikpladser og viden om virksomheder.
  • RUR består også af Iværksætterhuset og iværksætterkonsulent Helle Rindal, der rådgiver borgere, der gerne vil starte eget firma.
  • I RUR sidder også 4 mentorer, arabisk- farsi- og tigrinya talende, som hjælper flygtninge​.