Høj valgdeltagelse ved folketingsvalget i Rudersdal – men plads til forbedringer

Stemmeprocenten til folketingsvalget i Rudersdal Kommune blev 89,8. Det er første gang, at valgdeltagelsen ligger under 90 procent.

I 2015 stemte 90,7 procent af de stemmeberettigede i Rudersdal Kommune. I 2011 var det 92,2 procent og i 2007 91,1 procent. Nu er vi for første gang under 90 procent.

Det er dog stadig en høj valgdeltagelse. I hele Danmark er stemmeprocenten 84,4. Rudersdal Kommune ligger således hele 5,4 procentpoint over landsgennemsnittet.

Spredning på valgstederne

Den højeste valgdeltagelse i kommunen fandt vi på Skovly valgsted, hvor 92,6 procent af vælgerne stemte. Nærum valgsted havde ikke så stort rykind – her stemte kun 86,1 procent af vælgerne. 

Rudersdalkredsen havde højeste stemmeprocent

Rudersdalkredsen havde landets højeste stemmeprocent, idet 90,3 procent stemte til folketingsvalget. Rudersdalkredsen består af Rudersdal og Allerød kommuner. Det er Allerød Kommune, der trækker tallet op, for deres valgdeltagelse ligger på 91,4 procent.

Se detaljer

Nedenunder kan du se den endelige stemmeprocent på de enkelte valgsteder og time for time for hele kommunen.

 

Valgdeltagelsen ved folketingsvalget den 5. juni 2019 (stemmeprocent)

Stemmeprocent på de enkelte valgsteder
Stemmeprocent time for time – hele kommunen

Hvad betyder det?

Stemmeprocent

Stemmeprocenten viser, hvor stor en andel af de stemmeberettigede vælgere, der stemmer til et valg. Det er med andre ord antallet af dem, der har stemt, i procent af dem, der kan stemme.

Valgdeltagelse

Når vi taler om valgdeltagelse, mener vi det samme. Dvs. at det er det samme som stemmprocenten.