Hop til hovedindhold
Nyhed

Tilmeld dine arealer til dette års Faunastriber

Har du et stykke jord til rådighed, som du ønsker at udsmykke med flot, økologisk beplantning, der er med til at sikre føde og levebetingelser for insekter og dyr? Som Lodsejer, grundejerforeninger eller virksomhed kan du indtil den 14. april ansøge om en faunastribe via Projekt Nordsjællandske Faunastriber.

Projekt Nordsjællandske Faunastriber 2024

Projekt Nordsjællandske Faunastriber henvender sig til dig, der er lodsejer, grundejerforening, virksomhed eller på anden måde disponerer over jord i Rudersdal Kommune, som kunne tænke sig at bruge jorden til at gavne dyr, fugle og insekter med en faunastribe.

Praktik:

  • Landboforeningen koordinerer tilmeldingerne og bestiller frøene. Kommunen betaler for frøblandingen. 
  • Du betaler for udsåningen af striberne, som foretages af en maskinstation, der er tilknyttet projektet. Man kan ikke få udleveret frøene, da vi vil sikre os den optimale proces omkring såning.
  • Du sørger for at jordstykket er tilberedt,  bekæmper rodukrudt og samler sten, hvor frøene skal sås. Maskinstationen kontakter dig og udsår frøene.
  • Er du landbruger er der flere muligheder for at opnå landbrugsstøtte til faunastriberne. Læs mere på www.lbst.dk.  Vi anbefaler, at du vælger placering sammen med din landbrugskonsulent.
  • Ved placering har du sikret dig, at jorden ikke er udpeget som §3, Natura 2000 eller  har andre restriktioner. Vælg meget meget gerne placering op af gamle faunastriber eller andet natur/uopdyrket areal.
  • Vær opmærksom på, at hver kommune kan have et maks antal striber, vi kan derfor ikke garantere en plads. Efter tilmelding  får du endelig besked pr. mail.

Tilmelding til Faunastriber 2024

(Tilmeldingsfrist 14. april 2024)

Hvad koster Faunastriben for dig

Maskinstationspris:
Såning: 950 kr. + moms,
Klargøring: 1450 kr. + moms

En faunastribe kan være op til 2400 m2. Vi sår i 3 meters bredde. Traktoren er ca. 3.5 m bred og skal kunne komme til. Jorden skal være klar, ukrudts- og stenfri før maskinstationen skal så. Klargøringen kan du selv stå for eller lave en aftale hvor maskinstationen kommer forbi et par uger før såning.

Mere info om Faunastriber (via NOLA)