Tilbygning til bevaringsværdigt hus blev tildelt Arkitektur- og Bevaringsprisen 2019

Bevaringsværdigt hus i Søllerød fik Rudersdals Arkitektur- og Bevaringspris 2019, og et projekt fik hædrende omtale, da der onsdag var prisoverrækkelse i Holte.

Respektfuld og indlevet til- og ombygning af arkitekt Finn Monies hus.” Sådan lyder det bl.a. i begrundelsen for, at enfamiliehuset i Søllerød blev tildelt Rudersdal Arkitektur- og Bevaringspris 2019. Men flere borgere kunne ranke sig over at være indehaver af flot og prisværdig arkitektur.

Der blev uddelt en Arkitektur- og Bevaringspris samt en hædrende omtale, begge til to bevaringsværdige huse, der på hver deres måde har opført tilbygninger med indlevelse i de eksisterende bygningers arkitektur og særlige karakter.

Borgmester Jens Ive omtalte ved overrækkelsen arkitekturprisen som en vigtig del af Rudersdal Kommunes Arkitektur- og Bevaringspolitik:

- Vi er heldige at være begavet med arkitektur af høj kvalitet rundt omkring i vores kommune. Det er bebyggelser, det er vigtigt at bevare, både den rene arkitektoniske værdi, men også den betydning de flotte bygninger har for omgivelserne. Og så skal vi ikke glemme, at vi også skal skabe plads til den nytænkende arkitektur af høj kvalitet, fx når man kaster sig ud i ombygninger eller tilbygninger. For det er altid værd at anerkende, når nogen har gjort sig umage. Og det er det, vi gør i dag

De to priser blev udpeget af en bedømmelseskomité bestående af borgmester Jens Ive, formand for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller, formand for Byplanudvalget Axel Bredsdorff, arkitekt MAA Dan Cornelius Vöge og arkitekt MAA Eva Jarl Hansen.

Arkitektur- og Bevaringsprisen 2019

Arkitektur- og Bevaringsprisen blev givet til Søllerødgårdsvej 34, 2840 Holte.

Enfamiliehuset fik prisen i kategorien ’Smukt udført og veltilpasset om- og tilbygning af eksisterende bygning i Rudersdal kommune:

Huset fremstår her mere end 60 år efter det blev bygget, stadig moderne og som en smuk nutidig ramme om et moderne familieliv. Alle nye tiltag små som store er nutidigt udført og alligevel i god dialog og med respekt for det oprindelige hus.

  • Bygherre og ejere: Tine Kajsa Kvist & Jakob Karlshøj
  • Arkitekt: Gunnar Jensen og Finn Monies 1956, tilbygning tegnet af arkitekt Morten Ernst.

Hædrende omtale

Hædrende omtale blev givet til Kong Valdemars Vej 19, 2840 Holte.

Huset får prisen i kategorien ’Smukt udførte og veltilpassede om- og tilbygninger af eksisterende bevaringsværdig bygning i Rudersdal kommune:

Med stor respekt for husets ånd og kvaliteter er det ombygget med nye ideer, drømme og behov. Huset er et inspirerende sted, hvor man hele tiden finder spor af Plum og hans oprindelige ideer, som blandes med nye begavede ideer og tiltag. Det er et legende hjem, der er svært at slippe, og som udvikles med respekt for huset ånd.

  • Bygherre & ejere: Rikke og Kasper Salto
  • Arkitekt: Harald Plum år 1952, tilbygning tegnet af arkitekt Jens Ladegaard

Modtageren af Rudersdal Arkitektur- og Bevaringspris modtager en kobberplade med inskriptionen Arkitekturpris 2019, som kan opsættes på husets facade. Både vindere af prisen og af hædrende omtale modtager et diplom med begrundelse for udpegningen af bygningerne.