Spring til indhold

Tal med andre om at være corona-smittet

Er du smittet med corona, og har du brug for at tale med andre, der har været i gennem et sygdomsforløb med corona, så har du muligheden nu.

Mange borgere i Rudersdal Kommune bliver ramt af corona. Når man først har modtaget beskeden om en positiv test fra Styrelsen for Patientsikkerhed, er man ofte overladt til sig selv i isolation.

Hvert sygdomsforløb er forskelligt i længde og alvorlighed. Nogle bliver også ramt af utryghed for det ukendte og har evt. et ønske om at vide, hvad der kommer til at ske.

Frivillige corona-mentorer 

Nu er det muligt, at blive kontaktet af en person som ved, hvad det vil sige at være testet positiv. En gruppe frivillige har opbygget en lille hurtigt arbejdende enhed, der kan tilbyde nysmittede coronaramte en telefonkontakt med henblik på afklarende og beroligende samtaler.

Tilbuddet om en samtale er for alle uanset, om det er et hårdt eller et mildt coronaforløb, man oplever. 

Tilbuddet er ikke et lægefagligt tilbud, men frivillige, der ønsker at hjælpe andre gennem noget, de selv har prøvet. Hvis dine symptomer bekymrer dig, eller du oplever forværring i din sygdom er det vigtigt, du ringer til din læge. Brug sundhedsvæsenet, når du har brug for det - det har ikke lukket, selvom der er restriktioner i resten af samfundet.  Husk altid at ringe først – mød aldrig op uden at du har aftalt det med lægen. 

Er du testet positiv for corona, kan du finde viden på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Sundhedsstyrelsen

Hvem skal du kontakte?

Ønsker du en frivillig corona-mentor kan du kontakte:

Benny Würtz på bw@extemp.dk eller mobil  22 26 75 42 eller Preben Etwil på prebenetwil@gmail.com eller mobil 29 99 22 23