Stop med at ryge – når det passer dig

Nu bliver det nemmere at finde et tidspunkt for rygestopkursus, der passer dig. Rudersdal tilbyder nemlig sammen med 8 andre kommuner rygestop på tværs af kommunegrænser.

Måske har du gennem noget tid overvejet at stoppe med at ryge, men har set, at tiderne på kommunens rygestopkursus ikke passer ind i din hverdag. Nu har du så muligheden for at deltage i et af rygestopkurserne, som foregår i de kommuner, vi samarbejder med. Du behøver derfor ikke skynde dig hjem fra arbejde for at deltage, men kan vælge en kommune, som fx ligger tættere på dit arbejde.

Med det fleksible tilbud håber vi, at endnu flere borgere får mulighed for at deltage i et rygestopkursus, hvor de får opbakning og viden om, hvad der kan virke i den hårde proces, som det er for mange at stoppe med at ryge” siger chefkonsulent Lena Søeborg.

 

De kommuner som åbner deres rygestoptilbud for hinanden er Ballerup, Egedal, Furesø, Herlev, Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal og Rødovre. 

I dag er 89 procent af borgere over 16 år i Rudersdal Kommune røgfri og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil have flere med i den gode statistik” fortæller Lena Søeborg, der samtidig gør opmærksom på de 9 kommuner også har indgået et samarbejde med Herlev-Gentofte Hospital om, at hospitalerne kan henvise deres patienter til kommunernes rygestop.

 

Et rygestopkursus afholdes oftest over 6 gange à 2 timer. Der er også mulighed for telefonisk rådgivning ved Stoplinien, eller man kan gøre brug af apps, fx e-kvit eller Xhale.

 

Du kan læse mere rygestopkurserne og se tiderne her på hjemmesiden via linket: ‌Vil du være røgfri?‌