Stibroen over Kongevejen vender tilbage

Stibroen over Kongevejen i Birkerød, der har været væk siden november sidste år, vender nu tilbage renoveret, friskmalet og med nyt brodæk i glasfiber.

Broen er færdig på værkstedet og skal op igen. Arbejdet begynder fredag aften den 18. januar og fortsætter natten til lørdag den 19. januar i tidsrummet kl. 22-06. Arbejdet forventes ikke at støje.

Der vil være en lastbil, en kranvogn og diverse mandskab til stede på Kongevejen, som under arbejdet er spærret fra kl. 23 for gennemkørsel på strækningen mellem Hovedgaden og Søndervangen. Omkørsel sker via Søndervangen, og det gælder også natbusserne.

Det gamle trædæk er udskiftet med et glasfiberdæk, der har de samme styrkeegenskaber som stål, men kun vejer ca. en fjerdedel, hvilket letter montagearbejde og transport.

Nyt glasfiberdæk er lettere at vedligeholde

Den store fordel ved glasfiber er dog, at det ikke kræver vedligeholdelse og har en længere levetid end træ. Glasfiberdækket er forsynet med en skridsikker kunststofbelægning, så det ikke bliver glat i vådt føre.

Selve stålkonstruktionen er nu renset for rust og gammel maling, er blevet overfladebehandlet og har fået ny mørkegrå farve.

Når broen er på plads og arbejdet afsluttet, kan bilisterne igen køre 60 km/t på strækningen mellem Hovedgaden og Søndervangen. Hastigheden har midlertidigt været sat ned til 50 km/t af hensyn til gående, der skulle krydse Kongevejen.