Stibro over Kongevejen nedtages for at blive renoveret

Stibroen over Birkerød Kongevej ved Silvan skal nedtages for at blive renoveret og malet. Det sker de tre nætter i weekenden fredag den 9. november til mandag den 12. november i tidsrummet kl. 23 - 06.

Broen og de tilhørende trapper vender tilbage i slutningen af januar 2019 med ny farve og helt nyt brodæk.

De tre nætter, hvor broen nedtages, er Kongevejen spærret for gennemkørsel på strækningen mellem Hovedgaden og Søndervangen. Omkørsel sker via Søndervangen. Man kan dog stadig komme ind til både tankstation (Ingo) og McDonald's.

I den nævnte periode omlægges også busserne.

Nyt glasfiberdæk har længere levetid

Det eksisterende trædæk udskiftes med et glasfiberdæk, der har tilsvarende styrkeegenskaber som stål, men kun vejer ca. en fjerdedel, hvilket letter montagearbejdet og transporten.

Den store fordel ved glasfiber er dog, at det ikke behøver vedligeholdelse og har en længere levetid end træ. Glasfiberdækket forsynes med en skridsikker kunststofbelægning, så det ikke bliver glat i vådt føre.

Selve stålkonstruktionen skal renses for rust og gammel maling og overfladebehandles. Herefter males den mørkegrå – i samme farve som kommunens øvrige byudstyr og lysmaster.

Se illustration af stibroen med ny farve

Brugere af broen er nødt til at krydse Kongevejen, mens broen er væk. I den periode er hastigheden nedsat til 50 km/t på strækningen, og skilte på stedet gør bilisterne opmærksom på, at der er krydsende fodgængere.