Spring til indhold

Solsikker, når du dyrker sport

Sammen med Kræftens Bekæmpelse sætter Rudersdal Kommune fokus på at være solsikker, når du er aktiv i fritiden. Og derfor møder du dispensere med solcreme på idrætsanlæggene.

Smør tykt på

Solens stråler skal nydes med omtanke. Nogle gange komme man dog hjemmefra uden solcreme. På Birkerød Idrætscenter, Rundforbi og Rudegaard Idrætsanlæg vil der i sommerperioden stå dispensere med solcreme til rådighed. så det er muligt at blive solsikker inden fritidsaktiviteten går i gang

”Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Rudersdal Kommune nu kan sætte ekstra fokus på forebyggelse af hudkræft for alle de idrætsudøvere, som udsættes for den farlige uv-stråling når de dyrker idræt udendørs” siger Sri Sai Das, formand for Kræftens Bekæmpelse i Rudersdal.

Solbeskyttelse forebygger hudkræft især hos børn

Solbeskyttelse er særlig vigtigt i forhold til børn, da celledelingen sker hyppigere i barn- og ungdommen, idet kroppen er unger udvikling, hvorfor børn og unge er særlige udsatte, når de udsættes for uv-stråling. Jo tidligere barnet udsættes for megen uv-stråling og solskoldninger, desto større risiko har barnet for at udvikle kræft i huden senere i livet.

Ved at følge Solkampagnens tre solråd, er det heldigvis muligt at forbygge kræft i huden:

  • Skygge – undgå at være direkte i solen især mellem 12-15.
  • Solhat – skal du være i solen, så brug en solhat og lange ærmer.
  • Solcreme – brug solcreme på de steder der er direkte i solen.

Hudkræft er den hyppigste kræftdiagnose

Kræft i huden er den hyppigste kræftdiagnose i Danmark. Betegnelsen dækker over to typer kræft - nemlig almindelig hudkræft og modermærkekræft.

Begge kræftformer har været i voldsom stigning i de seneste 30 år. Mere end 184.000 danskere lever med kræft i huden. Der konstateres hvert år ca. 14.550 nye tilfælde af almindelig hudkræft og ca. 2.330 nye tilfælde af modermærkekræft.

Risikoen for at udvikle kræft i huden er både betinget af, hvor mange solskoldninger man får, men også den samlede mængde uv-stråling, man udsættes for gennem livet.

Kilde: Kræftens bekæmpelse