Skolepatruljernes sureste uge

I denne uge overrasker Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner skolepatruljerne for at anerkende deres store indsats.

Uanset vejret sørger de nordsjællandske skolepatruljer hver dag for, at deres skolekammerater kommer sikkert og trygt over skolevejen. I denne uge er vejret ekstra surt, derfor overrasker Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner i de kommende dage skolepatruljerne for at anerkende deres store indsats.

Den sureste uge på året at være skolepatrulje

I januar og februar viser vejret sig ofte fra sin sureste side, og det er en god anledning til, at vi alle gør en ekstra indsats for at hylde og motivere landets skolepatruljer. Sådan lyder det fra kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen ”Den Sureste Uge”.

Det er i denne tid koldt, blæser og mørkt, når skolepatruljerne møder ind. Det er derfor ikke altid lige sjovt at være skolepatrulje.

Ros, pangfarvede huer og surt slik

I de nordsjællandske kommuner bruger tusindvis af elever frivilligt deres tid på at stå skolepatrulje. Hver dag trodser de vejret for at hjælpe skolernes elever sikkert over vejen i morgentrafikken. I Rudersdal Kommune har 11 skoler skolepatrulje, og flere hundrede elever tager et stort ansvar i morgentrafikken.

I uge 5 får de derfor besøg og rosende ord for deres arbejde, samt overrakt en pangfarvet hue, der kan holde vintervejret ude, og surt slik, der gør ugen lidt sødere.

Du kan selv være med

Der skal ikke så meget til, hvis du vil vise skolepatruljerne den anerkendelse, de fortjener for deres arbejde.

Det kan være, at man lige husker at smile til skolepatruljerne og sige tak til dem, når man møder dem på sin vej, holder bilen tilbage og venter på, at eleverne er kommet over vejen, eller kommer forbi med lidt varmt kakao, når kulden bider.