Skoleelever designer kommunens skraldespande

To klasser kan i år gå på sommerferie med en ekstra gave, da de har vundet 1. og 2. pladsen i konkurrencen Design din skraldespand, som handler om at redesigne skraldespandene i byrummet.

Fra idé til virkelighed

I november 2016 var alle 8.klasser i kommunen med til Rudersdal Innovationscamp, og nogle af eleverne deltog på workshoppen ”Nytænk affald”.

Eleverne fik til opgave at finde på tiltag, der skulle løse problemet med henkastet affald i Rudersdal Kommune. I løbet af de to dage kom eleverne på mange gode idéer.

50 anderledes skraldespande

En af idéerne om en designkonkurrence blev til virkelighed, og konkurrencen er nu afsluttet med to vinderplakater, som bliver sat på 50 skraldespande rundt i hele kommunen.

Formand for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller overrakte diplom og præmier til Rikke-Line fra 7.X på Dronninggårdskolen, der vandt en tur til Bakken for hele klassen, og Nikolaj, Arild, Christoffer og Nicolai fra 5.A på Skovlyskolen, der vandt en minigolf tur for hele klassen.

"Det er en rigtig sjov idé, når vi her efter sommerferien vil se lidt anderledes skraldespande i bybilledet, som er designet af dygtige og kreative elever fra kommunens skoler, siger Court Møller. Vi arbejder for at mindske mængden af henkastet affald. Denne konkurrence er en af metoderne, og den kan give lidt mere opmærksomhed på de skraldespande, der står rundt omkring i kommunen."

Plakaterne bliver sat op på skraldespande rundt omkring i kommunen efter sommerferien og skal gøre alle opmærksomme på at smide skraldet det rigtige sted hen.