Spring til indhold

Skole hejser det grønne flag for 12. gang

I Høsterkøb har Rude Skov Skole gennem 12 år stillet skarpt på grønne initiativer i børnehøjde.

Rude Skov Skole afdeling Høsterkøb kan for 12. år i træk kalde sig Grøn Skole, og stemningen var i top, da borgmester Ann Sofie Orth sammen skolens elever hejste Det Grønne Flag.

Som Grøn Skole arbejder skolen i Høsterkøb hver dag med natur, miljø og udeliv ud fra handleplaner, der løbende revideres og godkendes af Friluftsrådet. Lever skolen op til Friluftsrådets kriterier, markeres det årligt med hejsning af Det Grønne Flag i skolens flagstang.

Borgmester Ann Sofie Orth (C) siger:

Det her er sådan en fin måde at engagere børn og unge i klima og miljø. De grønne tiltag bliver en integreret del af børnenes hverdag, og de lærer, hvordan de kan gøre en forskel, uanset om de er 6 eller 12 år gamle. Og så er det altså imponerende, at skolen nu har gjort sig fortjent til Det Grønne Flag for 12. år i træk.

Eleverne går forrest i kampen for miljøet

Eleverne sorterer alt deres affald og deltager i Danmark Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Derudover har de en lang række af aktiviteter året igennem. Det seneste år har nogen skilt computere ad og lært at sortere delene korrekt, mens andre har udviklet ideer til mere biodiversitet på skolens område. De har arbejdet med energiforbrug og undersøgt, hvor mange ting der bruger energi hjemme på deres værelser for dernæst at lære om energikilder og grøn energi.

Gennem de forskellige handlinger lærer børnene at blive aktive medborgere, der kan tage hånd om vores natur og miljø. Når de er med til at tage initiativ til og gennemføre handlinger for en bedre natur og et bedre miljø, får de mere engagement, viden, forståelse og lyst til at gøre en forskel.

Skolen og lokalområdet i samspil

Grøn Skole, som drives af Friluftsrådet, bringer skolen og lokalområdet i spil som en ramme, hvor børnene beskæftiger sig med konkrete og håndgribelige aktiviteter, der bidrager til en rigere natur og større miljøbevidsthed.

Grøn Skole er Danmarks største undervisningsprogram inden for bæredygtighed, miljø, natur og friluftsliv. 301 grundskoler, efterskoler, gymnasieskoler, erhvervsskoler med flere er med i Grøn Skole-netværket.

Foruden Rude Skov Skole er Ravnholm Skole i Rudersdal Kommune også Grøn Skole.

Læs mere om Grøn Skole på groenskole.dk