Spring til indhold

Senior – hold hjernen frisk, kroppen i gang og humøret højt!

Sammen med andre er det nemmere at holde hjernen frisk, kroppen i gang og humøret højt.

Og med udgangspunkt i, at det skal være let at blive en del af et fællesskab inviterer Rudersdal Kommune sammen med flere samarbejdspartnere til en uge med forskellige aktiviteter med fokus på at komme tilbage til gamle eller finde nye fællesskaber. 

Ugen hedder Tilbage til fællesskabet og varer fra den 30. august til den 3. september.

Hvad kommer der til at ske?

Gennem fem gratis foredrag bliver der bl.a. sat fokus på forskellige aspekter af at blive ældre og hvad man kan gøre for at holde sig aktiv langt op i årene.

Glæd dig til at TV-darlingen Judith, der under overskriften ’Mormor på mandejagt’, giver et farverigt og modent bud på at blive ældre i Danmark.

I ”Godt nyt om den gamle hjerne” giver læge og aldringsforsker Henning Kirk konkrete råd om, hvordan man kan styrke sin hjerne og forebygge demens.

Du vil også kunne møde Nicolai Back fra MST-Nordic med foredraget ”Stærkere udgave af sig selv”. Nogen kender måske allerede Nikolai fra hans træningscenter i Trørød. Sammen med træner Lasse Møllegaard Olsen viser de træningsformen, som er blevet populært blandt kommunens seniorer og er en nem og effektiv metode, der kan holde din krop vedlige langt oppe i årene.

”Dans for Sjov’ er en glad dansetime med en uformel tilgang til pardans hvor alle kan være med uanset om du har rytme i kroppen eller ej. Kom som du er, både med og uden partner, og få sved på panden og smil på læben.

Hør psykolog Torsten Sonne fortælle om, hvordan man kan erstatte de dårlige vaner med nye og bedre ved at sætte sig realistiske mål og give sig selv små sejre undervejs i foredraget ’Skifter spor og bryder med de dårlige vaner’.

Det er allerede nu muligt at bestille billet til foredrag og dans.

For de morgenfriske er der morgenmotion hver morgen rundt omkring i kommunen. Kom med ud og få frisk morgenluft i den dejlige Rudersdal’ske natur.

 

Tilbage til Fællesskabet – hjælper dig med at finde et fællesskab til efteråret

Foreningslivet og fritidslivet åbner igen op til september, og det er en rigtig god måde at komme ind i et fællesskab på.

For at gøre det nemt, har Rudersdal Kommune samlet en del af mulighederne i Rudersdal Kommunes Oplevelseskalender OplevRudersdal under www.oplev.rudersdal.dk/seniordage.

Her kan du også tilmelde dig Oplev Rudersdals nyhedsbrev og holde øje med nye aktiviteter, der bliver tilføjet programmet, så du kan komme tilbage til fællesskabet igen.

På gensyn i august.

Faktaboks:

Tilbage til fællesskabet er et samarbejde med MST-Nordic. MST er en unik træningsform, der udover at styrke kroppen også giver en smidig muskulatur og øget bevægelighed.

Mød MST Nordic på mst-nordic.dk​