Sammen sænker vi farten

Lokale beboere står bag ny kampagne, der skal få naboerne til at sænke farten.

Med sloganet ’Sammen SÆNKer vi FARTEN – Kærlig hilsen din nabo’, sætter Grundejerforeningen Rudehaven og G/F De Tretten i Holte fokus på farten i deres boligområde. Det er initiativtagernes forhåbning, at kampagnen får beboerne til at tænke over farten og løfte foden fra speederen.

Vi bliver nødt til at kigge indad

Baggrunden for kampagnen er, at beboerne oplever, at det ofte er dem selv i kvarteret, der kører for stærkt.

- Det er altid nemt at pege fingre af udefrakommende bilister, men vi mener, det er på tide at kigge  indad og se på, hvad vi selv kan gøre for at øge trafiksikkerheden, fortæller formand for Grundejerforeningen Rudehaven Flemming Scheel. Vi har derfor udarbejdet denne kampagne, som vi håber medvirker til at skabe debat om, hvordan vi sænker farten i kvarteret.

Morgenbrød og kampagneflag i forhaverne

Kampagnen sættes i gang mandag den 19. september, og i løbet af ugen vil medlemmer af de to grundejerforeninger dele morgenbrød og information om kampagnen ud til billisterne i området. Med informationen følger et kampagneflag, som arrangørerne opfordrer til, at naboerne sætter i rabatten uden for deres hus.

- På den måde kan vi sende et stærkt signal til hinanden om, at vi bakker op om at øge trafiksikkerheden i området, fortæller formand for G/F De Tretten, Hans Beyer.

Samarbejde med Rudersdal Kommune

Kampagnen er blevet til i samarbejde med Rudersdal Kommune, Teknik og Miljø.

- Det er meget positivt, når borgerne henvender sig med gode ideer til, hvordan vi kan skabe sikre og trygge veje. Det er vigtigt, at de tiltag, der skal øge trafiksikkerheden, er lokalt forankrede for at opnå den størst mulige effekt, og denne kampagne er netop et godt eksempel, som vi er glade for at støtte op om, fortæller formand for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller.

Kampagnen løber i ugerne 38 og 39.