Spring til indhold

Sådan får du MitID fra 1. november

Vil du fortsat kunne betjene dig selv på nettet, så skal du have MitID. Efter den 31. oktober kan du kan ikke længere benytte NemID til kortbetaling og bankforretninger.

MitID er nu den primære ID-løsning i Danmark. Hvis du endnu ikke har fået MitID og ønsker det, så er der stadig muligheder. 

Efter den 1. november kan du oprette MitID på følgende måder: 

  • På MitID.dk – med sit NemID 
  • I MitID appen – med sit pas 
  • I Borgerservice – med gyldig legitimation 

Klik her for tidsbestilling i Borgerservice og MitID-oprettelse.​​​

Udrulningen af MitID går ind i en ny fase. NemID gælder stadig til alle offentlige og nogle private selvbetjeningsløsninger. I de kommende måneder vil man opleve, at der gradvist er færre muligheder for at bruge NemID, som lukker endeligt den til 30. juni 2023.

Fremtidssikker ID-løsning

MitID er udviklet på baggrund af behovet for en ny og fremtidssikker ID-løsning, som lever op til de nyeste internationale sikkerhedskrav. MitID ruster det digitale Danmark til fremtidens digitale udfordringer og muligheder.

Oprindeligt markerede den 30. juni sluttidspunktet for at få MitID, men pga. det store pres i Borgerservice fra borgere om at få hjælp til installationen, blev tidspunktet flyttet til den 31. oktober. Derfor har endnu flere danskere fået hjælp til at oprette MitID, og det udskudte sluttidspunkt har haft den ønskede effekt.

MitID er ikke et krav

Der er ikke krav om, at man skal have MitID, ligesom der heller ikke har været krav om, at man skulle have NemID. Men både NemID og MitID er nødvendige for at kunne tilgå digitale selvbetjeningsløsninger. 

Har man efter den 31. oktober ikke adgang til sin net- eller mobilbank og har man ikke mulighed for at oprette MitID på en af de oplyste måder, så skal man kontakte sin bank.