Rudersdal sætter fokus på iværksættere

Rudersdals nye virksomheder er gode til at overleve. Forårets iværksætter-workshops har haft så stor søgning, at nye forløb planlægges til efteråret.

I Danmark etableres ca. 20.000 nye virksomheder hvert år. Lidt under halvdelen af dem kommer igennem de første svære år efter opstart, men i Rudersdal har iværksætterne knækket koden og har således oplevet en stigning i andelen af virksomheder, der stadig eksisterer tre år efter etablering.

For at understøtte den positive udvikling på iværksætter-området, har Rudersdal sammen med Erhvervshus Hovedstaden henover foråret arrangeret fem iværksætter-workshops i kommunen:

Erhvervsudvalgets formand, Randi Mondorf, siger:

'Vi ved, at danske virksomheder overlever længere end i resten af Europa, fordi vi - udover selvfølgelig at have dygtige og innovative iværksættere - har et system, der understøtter iværksætterne. I Rudersdal vil vi gerne understøtte den flotte udvikling med facilitering og sparring.'

Emnemæssigt har forårets workshops budt på viden om mulige forretningsmodeller, et kommunikationsforløb og redskaber til maksimering af tid og arbejdsindsats. På forårets sidste workshop onsdag kunne nye iværksættere få værktøjer til at etablere den work-life-balance, som kan være svær at få skabt, når man som iværksætter skal klare alle opgaver alene.

Flere workshops til august

Den positive respons på forårets fem workshops fører nu til nye forløb til efteråret. Allerede i august og september kan iværksættere blive klogere på brug af Instagram og prioriteringsværktøjer.

Erhvervshus Hovedstaden har netop afprøvet et nyt netværkstilbud Founders Boost Network, hvor grundlæggere af nye virksomheder kan mødes og få et boost til sig selv og virksomheden. Pladserne blev revet væk.

Randi Mondorf tror, at denne type netværk er afgørende for at sikre, at nye virksomheder udvikles og konsolideres. 'Det er en afgørende betingelse for at få sin virksomhed drevet fremad, at man føler sig som en del af en iværksætter-kultur og herunder har et netværk. Dét vurderer mindre end halvdelen af de danske iværksættere, at de har. Derfor er det væsentligt at bidrage med at facilitere de nystartedes vigtige kontakt til ligesindede.'

Jeg håber, at Erhvervshus Hovedstaden har mulighed for at videreføre Founders Boost Network fx med fokus på at styrke iværksættermiljøet i Nordsjælland, slutter Erhvervsudvalgets formand, Randi Mondorf.