Spring til indhold

Rudersdal sætter demokrati på plakaten på årets folkemøde

Folkemødet er demokratiets årlige festival, hvor hele landet sætter demokrati og deltagelse på plakaten. Og i år deltager Rudersdal Kommune med en event og en debat om borgersamlingen og realisering af verdensmålene. Det sker på fredag den 18. juni fra kl. 9-9.45.

Rudersdal Kommune har netop gennemført Danmarks første borgersamling om realisering af verdensmålene. Det skal medlemmer af borgersamlingen og borgmester Jens Ive og flere andre fortælle mere om ved en event på dette års folkemøde på Bornholm.

På eventen, der også kan følges online, kan man få et indblik i, hvordan borgerne er blevet inviteret helt ind i hjertet af det politiske maskinrum, og hvordan realisering af verdensmålene kan kickstarte en vigtig demokratisk fornyelse og ny type af borgerinddragelse.

Eventen giver også smagsprøver på, hvordan man internationalt har arbejdet med borgersamlinger til at accelerere en borgerdrevet grøn omstilling.

Deltagere i debatten er Albertslunds borgmester Steen Christiansen, der også har arbejdet med borgersamlinger, Jens Ive, Johan Galster fra We do Democracy, Thomas Ravn-Pedersen fra Verdens Bedste Nyheder og to medlemmer af borgersamlingen fra Rudersdal.

Se mere om eventen

Se debatten​