Spring til indhold

Rudersdal Kommune undersøger boligejendom for skimmelsvamp

En ny rapport viser, at der er skimmelsvamp i en boligejendom på Teglværksvej i Birkerød, og de berørte beboere tilbydes derfor genhusning.

Som det tidligere har været fremme i medierne har en kommunal boligudlejningsejendom i Birkerød fire gange tidligere over de sidste to år været undersøgt for skimmelsvamp. I forløbet er en lejlighed blevet istandsat og renoveret for skimmelsvamp.

For at være sikre på, at beboerne i ejendommen har et godt indeklima, har kommunen fået undersøgt lejemålet af Teknologisk Institut. Det er denne undersøgelse, der nu desværre viser skimmel i tagkonstruktionen, der har en effekt på indeklimaet i de to øverste lejligheder i ejendommen.

Vi tager sagen meget alvorligt, for selvfølgelig skal man være tryg ved indeklimaet i sin bolig. Derfor har vi ønsket at få boligen ordentligt undersøgt. Det viser sig desværre nu - selvom vi har istandsat lejligheden - at der er fundet skimmel i taget i et omfang, der påvirker indeklimaet. Kommunen vil derfor tilbyde at genhuse beboeren i den berørte bolig og ligeledes naboboligen på 1.sal. Samtidig vil vi nu undersøge de tre boliger i stueetagen samt fem yderligere boliger i en tilsvarende ejendom på samme vej. Prøveresultaterne vil så vise, om der er behov for at gøre yderligere, siger direktør Iben Koch.

Hun benytter samtidig lejligheden til at beklage over for både nuværende og tidligere lejere: 

Med den viden vi har i dag, burde vi have reageret tidligere. Desværre har navnlig den første rapport, der blev udført af rådgiver i december 2020, ikke påvist skimmelsvamp i den udstrækning, som vi nu har fået konstateret. Kommunen har derfor besluttet, at alle boliger i de to ejendomme skal undersøges af Teknologisk Institut. Vi har afholdt møde med beboerne og vil følge op med yderligere dialog.

Økonomiudvalget er orienteret om sagen på seneste møde den 23. november 2022.