Rudersdal Kommune belønner igen det flotte byggeri

Arkitektur- og bevaringsprisen 2018 uddeles 1. oktober – alle opfordres til at byde ind med deres kandidater.

Ser du et spændende nybygget hus, når du går din aftentur? Har en af dine genboer gennemført en smuk og respektfuld renovering af et fint gammelt hus? Har du set et flot anlæg i det offentlige rum, eller har du selv istandsat en del af din bolig og er bare superstolt af det?

Kan du svare ja til noget af dette, så lad os det vide: Indstil dit yndlingsbyggeri som kandidat til arkitekturprisen 2018, som Rudersdal Kommune uddeler 1. oktober.

Prisen uddeles hvert år hvis der er egnede kandidater. Sidste år gik den til tre byggerier og en bevaringsfolder for en samlet bebyggelse, mens to andre projekter fik hædrende omtale. Formålet med arkitektur- og bevaringsprisen er at sætte fokus på de mange eksempler på god arkitektur, der er i kommunen, og dermed bidrage til at styrke arkitekturen og bygningskvaliteten.

Kom med dit bud senest 23. august

Har du en kandidat, skal vi have dit bud senest torsdag den 23. august, kl.12. Send det til byplan@rudersdal.dk, skriv i emnefeltet: Arkitekturprisen

Prisen uddeles den 1. oktober 2018.

For at være med i bedømmelsen skal projektet være udført i perioden 2017-2018. Er du i tvivl om, hvornår det gode byggeri er udført, skal vi nok undersøge det for dig.

Læs om Rudersdal Kommunes ”Arkitektur- og bevaringspolitik”

‌rudersdal.dk/arkitektur‌

Kriterier for bedømmelse

Komiteen, der bedømmer, hvilket projekt der skal tildeles arkitektur prisen eller hædrende omtale, gør det ud fra følgende kategorier:

  • Gode og smukke bygninger opført i Rudersdal Kommune
  • Smukt udførte og veltilpassede om- og tilbygninger samt restaureringer af eksisterende bygninger i Rudersdal Kommune
  • Andre anlæg, der anses for at bidrage til kommunens forskønnelse (f.eks. byrum, pladser, parker og lignende)

Hvis det projekt, du indstiller, præmieres, bliver du inviteret med til præmieoverrækkelsen, hvor du får en lille gave. De projekter, der vinder, bliver offentliggjort og præmieret på arkitekturens dag den 1. oktober 2018.

Prisbelønningen gives i to niveauer - alt efter projektets arkitektur og kvalitet - til bygherren og dennes arkitekt i form af:

  • Et diplom og en bronzetavle til at opsætte på byggeriet
  • Hædrende omtale og diplom

Sidste års vindere

I 2017 gik arkitekturprisen til følgende byggerier:

  • Geelsvej 39, 2840 Holte, i kategorien ’Nye gode og smukke bygninger
  • Borgmester Schneiders Vej 85, 2840 Holte, i kategorien ’Smukt udførte og veltilpassede om- og tilbygninger’
  • Gl. Holtegård, Attemosevej 170, i kategorien ’Midlertidige bygninger og anlæg, der kunstnerisk og arkitektonisk udfordrer vores oplevelser af stedets særlige identitet’
  • Klyngehusene på Kikhanebakken og Ørnebakken, i kategorien ’Bebyggelsesplaner, retningsliner for samlede bebyggelse eller andre tiltag, der understøtter arkitektoniske kvalitet og bevaringsværdier’

Desuden var der hædrende omtale til restaureringen af Mothsgården samt tilbygning ved Nærum Vænge Torv.

De forslag, vi modtager, bliver bedømt af en komité, der er nedsat af kommunalbestyrelsen og med fagdommere udpeget af Arkitektforeningen.