Rudersdal hædrer den gode arkitektur

Kommunen uddeler for første gang siden 2013 prisen for bedste arkitektur. Det sker onsdag den 13. december i foyeren til Hovedbiblioteket i Birkerød. Alle er velkomne.

Siden september har du som borger kunnet indstille din yndlingsbygning til kommunens arkitektur- og bevaringspris 2017. På baggrund af de forslag, der er sendt ind, og projekter indstillet af forvaltningen, har et bedømmelsesudvalg valgt at præmiere fire projekter og tildele hædrende omtale til to projekter.

Borgmester Jens Ive er glad for igen at kunne uddele arkitektur- og bevaringsprisen i Rudersdal:

- God arkitektur er en fryd for øjet og i Rudersdal har vi enestående arkitektur af både ældre og nyere dato. Det er kvaliteter, vi gerne vil værne om og styrke. Med arkitektur- og bevaringsprisen vil vi gerne skabe mere opmærksomhed omkring god arkitektur, og ikke mindst inspirere og motivere kommende bygherrer, siger Jens Ive.

Bedømmelsesudvalget er nedsat af kommunalbestyrelsen og har fagdommere udpeget af Arkitektforeningen. Udvalget bedømmer ud fra fire kategorier, nemlig:

  • Gode og smukke bygninger opført i Rudersdal Kommune
  • Smukt udførte og veltilpassede om- og tilbygninger og restaureringer af eksisterende bygninger i Rudersdal Kommune.
  • Bebyggelsesplaner, retningslinjer for samlede bebyggelser, byggeanvisninger eller andre tiltag, der understøtter arkitektoniske kvaliteter og bevaringsværdier
  • Midlertidige bygninger og anlæg, der kunstnerisk og arkitektonisk udfordrer vores oplevelser af steders særlige identitet.

I 2013 var det en villa på Turistvej i Birkerød, der løb med hovedprisen for bedste arkitektur.

Se også Rudersdal Kommunes Arkitektur- og Bevaringspolitik’ Visioner for Stedet’ https://www.rudersdal.dk/files/media/2016/37/arkitektur_og_bevaringspolitik_web.pdf

Hvor og hvornår

Arkitektur- og bevaringsprisen uddeles den 13. december 2017

Arrangementet foregår kl. 15-16:30 i foyeren til Birkerød Bibliotek. Alle er velkomne.