Spring til indhold

Rudersdal får 3. pladsen som Årets Ungdomskommune

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – har kåret Rudersdal Kommune som årets 3. bedste ungdomskommune 2021. Særligt kommunens fokus på et opgør med perfekthedskulturen har været udslagsgivende.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd - kårer hvert år Årets Ungdomskommune og i år er det blevet til en flot 3. plads til Rudersdal Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune løb med 1. pladsen for deres arbejde med at understøtte det frivillige engagement og få flere unge med i fællesskabet.

Dommerpanelet var særligt imponerede over, hvordan Rudersdal Kommune arbejder med et opgør med perfekthedskulturen, som i høj grad handler om trivsel. Det er vigtigt at sætte fokus på, at det ikke er godt at have det skidt, men at det er okay og det er vigtigt, at man arbejder videre med det. Det handler om inddragelse af ungdommen, som kommunen har særligt fokus på.

I Rudersdal Kommune har arbejdet med ungdomskultur og fornyet fokus på inddragelse og dialog med unge udmøntet sig i blandt andet dokumentarfilmen Rodløs, forløbet FÅS (Fest i Åbne Sår)  – et ungedrevent workshopforløb om sårbarhed - og ikke mindst den nye ungestrategi, som fremadrettet skal sikre stærke samarbejder, relevans og aktualitet i kommunens tilbud til unge borgere.

Læs indstillingen af Rudersdal Kommune til årets ungdomskommunepris:

Indstilling til Årets Ungdomskommune

Læs pressemeddelelsen fra DUF her:

Årets Ungdomskommune 2021