Rudersdal bliver en tak klogere

En treenighed bestående af Rudersdal kommune, Boligfonden DTU og Jeudan står bag tiltrækningen af cirka 300 DTU-studerende, der kan bidrage til udvikling og vækst i kommunen

Snart får Rudersdal Kommune 300 nye borgere, der alle har det til fælles, at de er studerende på DTU. De flytter ind på Linde Allé overfor Nærum Gymnasium i 278 kollegieværelser og 16 PhD-boliger, som indvies i dag.

Bag byggeriet står Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed Jeudan A/S, der på blot to år har stået for forvandlingen af 15.000 kvadratmeter erhvervsareal og et P-hus til studieboliger. Lejeren af boligerne er Boligfonden DTU, som udlejer dem til de af DTU’s studerende, som kommer fra udlandet.

De nye borgere hilses velkommen af borgmester i Rudersdal kommune, Jens Ive:

”Jeg ved, at Nærum står parat til at tage imod de unge, der får glæde af det lokale byliv, de skønne, grønne omgivelser og de stærke forbindelser til videnserhverv på internationalt niveau. I Rudersdal er vi stolte over, at vi med dette kollegium er en del af den fantastiske udvikling, som DTU og DTU Science Park har gennemgået de sidste ti år. Jeg håber og tror på, at boligerne giver de unge lyst til at udfolde sig i et læringsmiljø, som er lokalt, regionalt og internationalt”, siger Jens Ive.

Direktør for Boligfonden DTU, Mikael Hyttel Thomsen, ser frem til at kunne løse en udfordring.

”Med de nye boliger får vi opfyldt en del af vores store behov for boliger til unge, udenlandske studerende, som udgør omkring 40 procent af DTU’s studerende. Vi er glade for at kunne tilbyde dem et godt sted at bo i et attraktivt område tæt på DTU,” siger han.

Forbilledligt samarbejde

I Jeudan udtrykker adm. direktør Per W. Hallgren tilfredshed med på blot to år at have skabt gode rammer for dygtige unge fra alle verdenshjørner. Det tilskriver han et forbilledligt samarbejde med en kommune, som han kalder sjældent innovativ og serviceorienteret. Og også et godt samarbejde med underleverandører, medarbejdere samt med Boligfonden DTU, der er en forudsætning for, at projektet er lykkedes.

”Vi glæder os til at se ejendommen og de grønne arealer blive taget i brug – og igen emme af liv og samtaler på tværs af nationaliteter. Undersøgelser viser, at mange af de dygtige, unge mennesker, der kommer til landet, med de rette muligheder og rammer vil få job og bosætte sig,” siger han og tilføjer:

”At være medvirkende til både at skabe gode rammer for unge og samtidig løse udfordringerne med at tiltrække kvalificeret og specialiseret arbejdskraft er et stort privilegium for os som virksomhed.”

I løbet af august måned vil de første studerende flytte ind og skabe liv på matriklen.

Facts om byggeriet

  • Bygningerne på Linde Allé husede oprindeligt virksomheden Brüel og Kjær og senere DONG nu Ørsted. De har gennemgået en gennemgribende renovering, hvor en del af byggematerialerne er blevet genbrugt – herunder akustikplader og lysarmaturer.
  • Design Group Architect er arkitekter på projektet, mens en del af byggelementerne er leveret som moduler af BM Byg.
  • Jeudan ejer i forvejen knap 20.000 kvadratmeter byggeri i Rudersdal kommune, der aktuelt huser knap 40 virksomheder. De har adresse i nyistandsatte kontorbygninger på Frydenlundsvej 30 i Vedbæk, som tidligere var Microsofts hovedsæde.