Rekordudlån fra eReolen og Filmstriben på rudbib.dk

Lysten til at læse, lytte og bruge bibliotekets materialer er ikke blevet mindre under coronakrisen. Tværtimod er udlånet af e-bøger og netlydbøger fra eReolen og film fra Filmstriben nærmest eksploderet fra nedlukningen 12. marts.

Det fortæller Tania Schwartz, som er leder af Oplevelser, Formidling & It på Rudersdal Bibliotekerne.

– Udlånet af bøger fra eReolen er steget med 100 pct., udlånet af netlydbøger med 78 pct. og udlån af film fra Filmstriben med hele 164 pct. Vi er utrolig glade for, at læselysten ikke bare er intakt, men endda vokset – og for, at så mange borgere har fundet vej til vores digitale hylder, fortsætter Tania Schwartz.

Dermed ligger Rudersdal Bibliotekerne helt i top på landsplan med rekordudlån fra den digitale boghylde, eReolen.

– Da personalet netop ikke må møde ind på biblioteket og håndtere fysiske materialer, har vi i første fase af nedlukningen fokuseret vores indsats på at give den bedste mulig online-service med masser af bogtips, anmeldelser og anbefalinger til kulturoplevelser indenfor både skøn- og faglitteratur til både børn og voksne, samt til film, koncerter og meget mere, som borgerne kan opleve via bibliotekets e-ressourcer, siger Tania Schwartz.

Har man opbrugt denne måneds kvote på eReolen, kan man stadig låne e-bøger og netlydbøger. Der er flere tusind lydbøger og e-bøger, som ikke indgår i den månedlige begrænsning på eReolen. De er alle markeret med et blåt ikon på forsiden af bogen.

Bøger til din telefon eller tablet

E-reolen (e-bøger og lydbøger)

E-reolen Global (engelsk litteratur - e-bøger og lydbøger)

E-reolen Go (e-bøger og lydbøger til børn)