Rejsegilde i Skovlyhuset

Borgmester, håndværkere, pædagoger og børn var mødt op, da Skovlyhuset fredag den 16. august inviterede til rejsegilde.

En stor milepæl blev nået, da Børnehuset Skovlyhuset i Holte inviterede til rejsegilde. Dermed kom dagen, hvor en flok glade børn og pædagoger kan indtage den nye daginstitution, endnu nærmere. Og det blev markeret med besøg fra borgmester, naboer, håndværkere, medarbejdere og børn.

Nyt børnehus klar til foråret

Flaget var hejst og kransen på plads på toppen af Skovlyhusets nye byggeri, da borgmester Jens Ive bød velkommen fra talerstolen og takkede håndværkerne for deres store arbejde.

Første spadestik blev taget i foråret, hvor byggeriet af det nye hus gik i gang. Til vinter skal Skovlyhusets nuværende hus totalrenoveres. Nybygning og renovering forventes færdigt til foråret 2020.

- Med byggeriet udvider vi Skovlyhuset med 600 m2. Udover at skabe nogle fantastiske rammer for børnene, betyder det også, at vi får flere pladser i Holte for både vuggestue- og børnehavebørn, fortalte Vibeke Kiær Sønderbæk, områdeleder i Holte.

 

Fakta

  • Skovlyhuset er en integreret institution under Rudersdal Kommune og er certificeret idrætsinstitution under Danmarks Idrætsforbund.
  • Skovlyhuset udvides med en nybygning på 600 m2 (400 m2 i grundplan). De eksisterende 450 m2 totalrenoveres. I alt får Skovlyhuset plads til 70 børnehavebørn og 44 vuggestuebørn.
  • Tømrerarbejdet bliver udført af Børge Nielsen A/S med byggeleder Bjørn Nymark Lund i spidsen. Rådgiver er Tvede Rådgivende Ingeniører / MM arkitekter.

Idrætsinstitution med nye muligheder

Med et nyt byggeri og en renovering af det gamle hus får Holte et funktionelt, moderne og spændende børnehus. Katrine Linding Binau, daglig leder i Skovlyhuset, ser frem til, at børn og pædagoger kan flytte ind i de nye rammer.

- Det nye byggeri og renoveringen af det eksisterende hus tager udgangspunkt i, at Skovlyhuset er en idrætsinstitution. Det betyder, at vi får mulighed for at styrke vores aktiviteter med idræt, leg og bevægelse.

Hun forklarer videre, at det nye byggeri blandt andet kommer til at rumme et stort motorikrum, og at der udenfor vil blive skabt en legeplads, der også tager udgangspunkt i Skovlyhuset som idrætsinstitution. Blandt andet vil der blive etableret en trafiklegeplads, et sanseområde og et motorikområde. 

Børnene glæder sig

Skovlyhusets børn var selvfølgelig også inviteret til rejsegildet, og det var første gang, de var indenfor i den nye bygning.

- De har, siden byggeriet gik i gang, fuldt spændt med bag hegnet og været meget nysgerrige. De glæder sig helt vildt til, det står færdigt, og vi kan flytte ind, fortæller Katrine Linding Binau.