Spring til indhold

Plejecentre i Rudersdal bliver vaccineret

Henved 900 borgere og sundhedspersonale på plejecentre og midlertidige døgnpladser i Rudersdal Kommune bliver nu vaccineret mod coronavirus. Det landsdækkende vaccinationsprogram er blevet rullet ud hurtigere end forventet, og beboere på kommunens plejecentre får derfor allerede nu deres første stik.

Plejecentrene har siden midt i december måned forberedt sig på at beboere og medarbejdere først på året ville blive tilbudt vaccinen som en del af Sundhedsstyrelsens vaccinationsprogram. Plejecentrene er derfor også klar, når transportbilerne fra Region Hovedstaden ankommer med vaccinen tirsdag den 5. januar.

Det er en stor og væsentlig begivenhed for hele kommunen, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Rudersdal Kommune, Birgitte Schjerning Povlsen:

Jeg er virkelig begejstret for, at vi nu kommer i gang med at få vaccineret på vores plejecentre. Jeg ved at mange medarbejdere har lagt et stort arbejde i at forberede forløbet, og at vi nu er helt klar til at gennemføre det første stik til de beboere og sundhedspersonale, som har sagt ja-tak til at blive vaccineret. Herudover er der ingen tvivl om at ledere og medarbejdere på centrene i løbet af de sidste mange måneder har arbejdet under et stort pres for at holde coronavirussen væk fra centrene. Det er desværre også et arbejde, som ser ud til at fortsætte de næste mange måneder, men med de første vaccinationer får vi nu taget hul på at få vores ældste borgere beskyttet mod coronavirus og kan dermed endelig se lidt lys forude. Det glæder mig meget, siger Birgitte Schjerning Povlsen.

Vaccinationerne på de 9 centre foregår efter en nøje tilrettelagt plan, hvor regionen kommer med vaccinen og sikrer, at de praktiserende læger kan vaccinere. Rudersdal Kommune har forinden indhentet samtykke og har udviklet lister over de beboere og medarbejdere, som skal vaccineres. Centrene skal samtidig stå klar med et omklædningsrum, hvor det udkørende regionale team og personale fra almen praksis kan iføre sig værnemidler. Herudover skal være klargjort et lokale til klargøring af vaccination, samt et lokale til selve vaccinationen. Endelig skal det enkelte center også sørge for at beboere og medarbejdere står klar, når det bliver deres tur. Det er den vaccinerende læge eller vedkommendes medhjælp, som har ansvaret for behandling ved eventuelle bivirkninger umiddelbart i forbindelse med vaccinationen.

Der vil blive vaccineret på følgende centre:

Plejecentret Sjælsø
Plejecenter Lions Park Birkerød
Plejecenter Lions Park Søllerød
Plejecenter Byageren
Plejecenter Frydenholm og Bofællesskaberne Æblehaven
Plejecenter Bistrupvang
Krogholmgaard Bofællesskab
Pleje- og døgngenoptræningscenter Skovbrynet
Pleje- og døgngenoptræningscenter Hegnsgården