Spring til indhold

Plejecentre er igen åbne for besøg

Besøgsrestriktionerne på næsten alle plejecentre i Rudersdal er nu blevet lempet. Det bliver derfor igen meget lettere for beboerne at få besøg af familie og venner.

Plejecentrene i Rudersdal har siden december sidste år været omfattet af besøgsrestriktioner, som har begrænset beboernes muligheder for at få besøg. Besøgsrestriktionerne blev indført for at forebygge eller inddæmme udbredelse af Covid-19 og var gældende for alle plejecentre i Danmark.

Nu har Styrelsen for Patientsikkerhed den 23. februar lempet besøgsrestriktionerne i Rudersdal, bortset fra Bofællesskabet Æblehaven, hvor restriktionerne fortsat er gældende. 

 

Vaccinen gør en forskel

Årsagen til at plejecentrene nu kan åbne mere for besøg, skyldes at 92 % af beboerne på plejecentrene blev færdigvaccineret mod Covid-19 for over en uge siden. Dermed vurderer Styrelsen at den fulde effekt af vaccinen er indtrådt.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Birgitte Schjerning Povlsen, glæder sig over lempelsen,

”Det er en meget glædelig nyhed, at det nu bliver lettere for beboerne at få besøg på plejecentrene. Besøgsrestriktionerne har uden tvivl været en udfordring for både de ældre og deres pårørende. Så selv om vi alle fortsat skal være påpasselige, er det godt at se, at vaccinationerne giver mulighed for flere besøg og dermed en bedre hverdag for beboerne”, siger Birgitte Schjerning Povlsen.

Også på Plejecenter Sjælsø bliver nyheden taget godt imod,

”Så snart vi fik nyheden, fortalte vi det videre til beboerne, og det var virkelig dejligt at se, hvordan de tog imod nyheden med stor glæde og lys i øjnene. Det betyder rigtig meget for en stor del af beboerne at kunne se mere til deres familie og bekendte, så det er bestemt en god nyhed for os”, fortæller centerchef på Plejecenter Sjælsø Charlotte Buchwald.  

 

Fortsat stort fokus på anbefalinger

De seneste tal viser, at smitten hos beboerne på plejecentrene i Rudersdal er bragt ned til et nul, og at der i øjeblikket ikke er beboere, som er smittede med Covid-19. Men på trods af lempelsen skal plejecentrene blive ved med at være påpasselige og begrænse smitterisikoen. Plejecentrenes ledelse skal fx fortsat sikre, at besøg både indenfor og udenfor gennemføres på en forsvarlig måde, og at besøgene sker efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.

”Vi skal fortsat spritte af, sørge for at holde god afstand og opfordre de besøgende til kun at besøge deres kære, hvis de ikke har nogle symptomer på Covid-19. Vi slipper selvfølgelig heller ikke for værnemidler, at bære masker eller overholde de anbefalinger og krav, som vi i øvrigt overholder, når vi færdes blandt andre i samfundet, hvor der er risiko for smitte. Så selv om det nu går rigtig godt hos os og på de andre plejecentre, og at vi derfor også kan glæde os over at åbne mere op for besøg, skal vi fortsat være meget påpasselige”, siger Charlotte Buchwald.