Overdækkede bassiner sparer energi og forbedrer indeklima

Bassinerne i alle Rudersdal Kommunes svømmehaller er nu overdækkede – det sparer penge og energi og reducerer udledningen af CO2.

Når de sidste gæster er oppe af vandet i svømmehallen i Birkerød Idrætscenter, sænkes et bassintæppe, som dækker vandet, indtil et nyt hold badende indfinder sig næste dag.

Alle svømmebassiner i Rudersdal Kommune overdækkes ved lukketid, og det giver en række meget konkrete gevinster, viser kommunens beregninger, da et bassintæppe isolerer og dermed holder bedre på varmen fra vandet:

  • En årlig CO2 reduktion på 66 Ton
  • En årlig besparelse på 400.000 kr.
  • En årlig energibesparelse på 325.000 kWh

Desuden er metoden skånsom over for miljøet, da der skal bruges færre kemikalier, fordi vandfordampningen er mindre. I svømmehallerne spares af samme årsag også på energi til ventilation, ligesom bygninger og materiel udsættes for mindre fugt, hvilket gavner den løbende vedligeholdelse.

- Det er virkelig en forskel, vi kan mærke i det daglige, siger idrætschef Claus Madsen, Rudersdal Kommune. Ud over at vi sparer på energien, gør et overdækket bassin også indeklimaet bedre. Arbejdsmiljømæssigt er det en gevinst for medarbejdere.

De overdækkede bassiner findes i alle kommunens svømmehaller i Birkerød Idrætscenter, Rundforbi Svømmehal samt på Trørødskolen og Skovlyskolen.

Se omtale i Lorry