Nyt borgerinitiativ giver naturen en hjælpende hånd

En solrig lørdag i oktober brugte en lille gruppe frivillige eftermiddagen på at hapse affald i Nærum. Det var den første officielle tur for det nye borgerinitiativ, Grøn Natur, der hjælper med at holde Rudersdal ren og pæn.

Vi har alle et ansvar for at biddrage

Initiativet Grøn Natur startede som en Facebook gruppe, efter at den ene af initiativtageren, Bo Berthelsen, var begyndt at samle skrald, når han var ude at gå en tur:

- Når jeg alligevel var ude at gå, krævede det ikke meget af mig at tage en pose med og samle det skrald op, som jeg så på vejen. Det gav mig idéen til at starte Facebook gruppen, så flere kan være med til at biddrage. For vi har alle et ansvar for at holde Rudersdal ren.

Affaldsindsamling er for alle

Indtil videre er det blevet til seks affaldsindsamlinger og mange fyldte poser. Der kommer løbende flere frivillige med, men der er altid plads til flere hjælpende hænder.

- Det skal ikke være hårdt arbejde at gå rundt og samle affald. I stedet opfordrer vi alle – unge som gamle - til at komme og give en hånd med. et par hyggelige timer, få lidt motion, lære børnene om affald eller bare nyde den friske luft, forklarer den anden af initiativtagerne, Sven Åge Harup-Hansen, og fortsætter: Vi har altid en kop kaffe på kanden.

Samarbejde med kommunen

Grøn Natur er et selvstændigt initiativ, som Rudersdal Kommune støtter op om. Teknik og Miljø har hjulpet med logo, indkøb af veste og hapsere.

Formand for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller fortæller:

- Det er et rigtig godt initiativ, hvor vi kan se, hvordan en lille gruppe borgere er med til at gøre en stor forskel. Vi bor allerede i en smuk kommune, men vi kan ikke nå ud i alle hjørner, og mange veje og områder er grundejernes ansvar at holde ren. Derfor er det prisværdigt, når borgerne selv er med til at give en hjælpende hånd. Jeg håber, at flere vil bakke op om initiativet og bruge et par timer på at holde naturen ren. 

Se mere i Facebook gruppen: Grøn Natur