Spring til indhold

Nyt børnehus åbner til efteråret i midlertidige lokaler

Børnetallet stiger i Birkerød. Derfor er der behov for nye og flere pladser til byens mindste borgere. Kommunalbestyrelsen godkendte onsdag, at Børnehuset Svanen – der i 2023 flytter ind i et nybygget børnehus – allerede åbner til efteråret i midlertidige lokaler i Ebberød.

I sommeren 2023 vil et nyt, bæredygtigt og funktionelt børnehus stå klar på adressen Ravnsnæsvej 103 A og B. Grundet et akut behov for daginstitutionspladser i Birkerød, besluttede kommunalbestyrelsen onsdag, at børnehuset allerede til efteråret åbner på adressen Sophie Magdelenes Vej 4 i Ebberød. Formand for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (V), udtaler:

Det glæder mig og resten af kommunalbestyrelsen, at vi har en stigning af børnefamilier, der flytter til kommunen. Det betyder dog også, at der lige nu – især i Birkerød - er rift om pladserne i vores børnehuse. Det skal vi selvfølgelig imødekomme, og netop derfor er det også med stor glæde, at vi har fundet egnede, midlertidige lokaler, så vi allerede til efteråret kan åbne Birkerøds nye børnehus.

Opstart i smukke omgivelser

Det bliver på adressen Sophie Magdelenes Vej 4 i Ebberød, at det nye børnehus vil have sin opstart frem til flytningen i 2023. Her vil der være plads til 24 vuggestuebørn og 22 børnehavebørn. Om den midlertidige beliggenhed siger formanden for Børne- og Skoleudvalget:

Huset har en smuk beliggenhed som nabo til Piberødhus og skoven. Det har tidligere været anvendt til bo-enhed af Social og Sundhedsområdet, hvorfor vi også etablerer legeplads, puslerum, garderober, grupperum med mere, så vi får skabt optimale faciliteter for både børn og personale, inden de flytter ind.

Åbning af yderligere daginstitutionspladser

Det er ikke bare Børnehuset Svanen, der skal være med til at afhjælpe behovet for flere daginstitutionspladser i kommunens børnehuse. Daniel E. Hansen fortæller:

Til efteråret kan Børnehuset Nordvanggårdsvej, der indtil nu har boet midlertidigt i lokaler ved Sjælsøhallen, flytte ind i nyistandsatte lokaler ved Bistrupskolen. Flytningen betyder, at der bliver mulighed for at åbne op for endnu flere pladser her også.

Med flytningen af Børnehuset Nordvanggårdsvej og åbningen af Børnehuset Svanen vil der til efteråret blive åbnet op for 154 yderligere daginstitutionspladser i Rudersdal Kommune. Flytningen af Svanen til Ravnsnæsvej i 2023 afstedkommer yderligere 114 pladser.

Fakta

  • Børnehuset Svanen åbner med plads til ca. 46 børn til efteråret 2021. Ved flytningen til det nybyggede børnehus vil der være plads til 160 børn med mulighed for at øge med 20 børn ved behov.
  • Forældre kan allerede nu skrive deres barn op i Børnehuset Svanen. Læs mere om børnehuset og opskrivning her.