Nye musikøvelokaler i Birkerød

Fredag den 10. maj åbner to nye øvelokaler i Birkerød. Det sker ved et officielt åbningsarrangement med rundvisning, mad og koncerter.

På øverste etage i 1905-fløjen på Kulturcenter Mantziusgården ligger Performancehuset, som huser Birkerøds unge sceneperformere, f.eks. Limenas og Musikskolen. Nu rykker musikfællesskabet Rude Studios også ind i to nye fuldt udstyrede akustikregulerede musikøvelokaler samt et musikstudie til elektronisk musik. Rude Studios tilbyder gratis adgang til alle unge musikinteresserede i alderen 13-25 år, der enten bor eller går i skole i Rudersdal Kommune. Andre borgere kan leje sig ind på timebasis.

Rude Studios har siden 2015 arrangeret kurser, workshops og undervisning indenfor musik i deres øvelokaler på Kulturcenter Mariehøj, og det får unge musikere nu også glæden af i Birkerød.

Åbningsevent

Fredag den 10. maj kl. 17-19 inviterer Rude Studios til åbning af lokalerne med taler, rundvisning og lidt godt til ganen. Fra kl. 19 har en gruppe unge musikere arrangeret en koncertaften med seks lokale bands og artister. Det er Amatør, Stephanie Meincke, Oliver Sommer, Hauhii, Sirius og The Constellations, der optræder.

Forsanger i Amatør, Emil Jeppesen, udtaler om koncerten:

"Vi omformer Performancehuset til en musikfestival med lækkert lys og udsmykning, så omgivelserne er perfekte til seks fantastiske koncerter med unge spændende bands. Jeg håber, der kommer en masse fra Birkerød om omegn og ser, hvad vi kan".

Vil du være en del af Rude Studios som band eller musiker - eller bare være med til at arrangere koncerter eller andet, så kontakt Ung i Rudersdal, Kasper Leonhardt på kleo@rudersdal.dk eller via Facebook-siden: www.facebook.dk/rudestudios2840.

Der er gratis adgang til åbningsarrangementet og efterfølgende koncert.