Nye boliger på Kajerødgrunden

Nyt byggeprojekt på Kajerødgrunden skal sikre attraktive boliger i de kommende år til kommunens egne borgere og de mange som gerne vil flytte til.

Den 31.000 m2 grund – som engang rummede Kajerødskolen – får nu nyt liv. Planen for byggeprojektet ligger klar og består af i alt 70 boliger, private og almene, i størrelsen fra 95 til 140 kvm.

Bag projektet står REKA Gruppen, KAB og WE Architecture, som har tegnet de nye boliger. De private boliger skal opføres af Danhaus og henvender sig til en bred målgruppe, bl.a. til børnefamilier, der gerne vil have mere lys, luft og plads, og seniorer, der ønsker at bytte et stort parcelhus ud med en mindre og vedligeholdelsesnem bolig.

Kajerødgrunden ligger tæt på daginstitutioner, indkøbsmuligheder og en kilometer fra Birkerød Station. De nye boliger kommer også til at ligge midt i en smuk natur, som det nye byggeprojekt tager hensyn til ved at indpasse hver bolig i landskabet.

Ifølge befolkningsprognosen ønsker mange at flytte til kommunen. Rudersdal står til at skulle have 2300 flere borgere om 12 år. Derfor er der brug for attraktive boliger, der er til at betale for både børnefamilien og seniorerne.

Næste skridt er en lokalplanproces. Forventningen er, at grundene, hvor de nye, private boliger skal bygges, er klar til salg i sommeren 2018, og så går byggeriet i gang kort tid derefter for både det private og almene byggeri. Der bliver forventet indflytning i 2019.