Ny skovlegeplads ved Skodsborg Station med historisk vingesus

Fælles projekt mellem Naturstyrelsen, Kurhotel Skodsborg, Rudersdal Kommune, DSB og Banedanmark har skabt en række nye spændende friluftstilbud.

Alt gik op i en højere enhed, da nye spændende aktiviteter for børn og voksne blev indviet i området ved Skodsborg Station. Det skete torsdag den 15. august, hvor et truende regnvejr blev omsat til en dejlig dag med solskin og flot deltagelse af en lang række gæster.

Naturstyrelsen har været initiativtager til en række nye friluftstilbud, som er kommet til verden i samarbejde med Kurhotel Skodsborg, Rudersdal Kommune samt DSB og Banedanmark.

Spændende skovlegeplads og motionsbane for de trænede

De nye aktiviteter, som tager deres udgangspunkt i den fine gamle stationsbygning, omfatter en ny spændende og anderledes skovlegeplads, Kronhjorten, med historisk inspiration fra kongernes jagter i skoven.

Dertil kommer en udfordrende motionsbane, Skodsborg Fitness Track, som Kurhotel Skodsborg har finansieret.

Her kan man prøve kræfter med 25 forhindringer, der er fysisk krævende og målrettet unge og voksne motionister.

Film fra indvielsen ved Skodsborg Station. (Film: Jes Agaard).

Nyt liv til stationsforpladsen

Endelig er etableret en rekreativ plads ved Skodsborg Station, som Rudersdal Kommunes har stået for. Stationsforpladsen har fået nyt liv, de parkerede biler er væk, pladsen har fået ny belægning og ny indretning til ophold, motion og leg.

Pladsen skal gerne blive det naturlige mødested for naturelskere, motionister, familier og mange andre, der vil ud og prøve faciliteterne i disse smukke omgivelser.

En større skare børnehavebørn tog med stor iver den nye skovlegeplads Konhjorten i brug, mens en særlig indbudt gruppe af motionister begav sig ud på den nye motionsbane.

Forinden havde borgmester Jens Ive, direktør for Kurhotel Skodsborg Susanne Åberg og skovrider Kim Søderlund haft ordet og hver især fortalt om de nye muligheder.